THE SICKENING – 10 år

THE SICKENING – 10 år

Kristiansunds death metal stolthet The Sickening feirer i år 10 år og da er det naturligvis på sin plass med et lite intervju. Det er for tiden litt ustabilt med lineupen og derfor ble dette intervjuet kun med Espen "Beist" Antonsen og Pål "Markspist" Bjerkestrand.

Hvordan står det til med The Sickening? Har alle det bra?

Beist: Halla Rune, takk for sist! Joda, vi lever.. Det står som normalt til med The Sickening, dvs. Stabilt ustabilt. Med det sagt, nyheter er i vente!

TheSickening_SoiledRotten.jpg TheSickening_DDD.jpg
 

10 år er gått siden dere startet opp. La oss begynne med en gjennomgang av det fysiske formatet dere har utgitt.

«Soiled Rotten» (2007)

Beist: "Soiled Rotten" er bandets demo, spillt inn i Concrete Studio med Espen Pedersen(ex-Semper Fi, ex-Breed, Chapter of Hate)bak spakene, her i Kristiansund. En 5 spors sak i svært begrenset opplag, hovedsaklig promo for div. plateselskaper. Line up: Markspist, Beist, Stjernestøv og Nirre. Artwork av Anders Røkkum.

«Death Devastation Decay» (2009)

Beist: Bandets så langt eneste fullengder, også spillt inn i Concrete, med nevnte Pedersen. "Death Devastation Decay" 11 spor, låtene fra "Soiled.." + 5 egne låter til, samt en Cannibal Corpse cover. Utgitt på Spanske Xtreem Music, med Dave Rotten(Christ Denied, Avulsed). Line up: Markspist, Beist, Stjernestøv og Nirre. Artwork av Phlegeton(Human Mincer).

Og dett var dett. Det vakke mye på 10 år. Men jeg har hørt noen rykter om at skive nummer to er på gang. Hvordan ligger den an og hva kan dere si om den? Når kommer den sånn ca?

Beist: Jepp, vi jobber i skrivende stund med skive nr. 2, den er ferdig skrevet og trommene er spillt inn og editert. Det var recordingprosessen så langt for denne.. Låtene her blir noe mer tekniske, og noe kjappere enn på debuten, men du hører fortsatt komboen speed og groove i god gammel The Sickening ånd. På denne skiva kommer Markspist og Beist til å stå for vokalene! Vi har ei skive igjen av kontrakten med Xtreem, og har derfor også recorda materiale for en Ep, ettersom vi sannsynligvis skal ute å fiske etter ny deal etter denne skiva. Ellers kan det vel nevnes at skiva får tittelen "Consumed by Hate", kommer forhåpentligvis ut i løpet av året 2013, og at det også her er  Anders Røkkum som står for den visuelle faenskapen.

TheSickening_1.jpg

The Sickening har spilt en god del live opp gjennom disse 10 årene. Det er normalt at man utvikler seg som musiker og blir flinkere ved å spille mye live, men hvem innad i bandet har vist mest utvikling siden starten?

Beist: Mye spilling har det blitt ja, og derav den noe tynne discografien også. Dette har vært prioritert fra vår side.  Vi er også som så mange andre, like heldige, og lever ikke av å spille death metal. Siden starten er det jo bare the gruesome twosome, Pål(Markspist), og meg selv som kontinuerlig har spillt sammen, har skrevet så godt som all musikk og tekst, og styrt skuta forbi alle skjær i sjøen..dette samt at vi har alltids benytta oss av fra før av meget begavede bassister, jeg vil påstå at det er vi sammen som har utvikla oss mest i løpet av årene som har gått.

Er det noen konserter dere har gjort som skiller seg ut positivt og negativt? I så fall, hvor og når og sammen med hvem?

Beist: Jau, sånn er det hele tia med oss..annenhver gig omtrent. Noen jeg minnes er; 2009 Kouvola, Finland. Feit venue som rommer 350/400 pers. ikke promotert, ergo – lydmann, promotør og supportbandet Inferia i publiken. Lignende skjedde oss i 2010 Zagreb, Kroatia..og sist 2012 på  Fru Lundgren i Tr.heim, med Vomitory, Byfrost og Blodspor.. Den desidert feiteste gigen vi har gjort, må være PetroGrind festivalen i St.Petersburg, Russland 2008. Makan til mottagelse og makan til crowd, er det bare å drømme om ellers.. Eisenwahn Festivalen 2011 var knall. Vi kommer ikke utenom tour’n i 2011 med Gorgoroth, Vader og Valkyrja i Sverige og U.K. heller, det var reine alcoholocaust for å si det mildt 😉

Det har vært noen lineupbytter innad i bandet. Har disse utskiftingene bremset bandets potensiale på noen måte?

Beist: Ja, shit happends.. det er jo dette å spille i band, på godt og vondt. Vi har måttet ta stilling til dette problemet ofte. Det har helt klart begrensa bandets potensiale, i form av at vi må si fra oss konserter og tours, vi har måttet utsette studiosessions, det byr på økonomiske utfordringer osv, osv..ikke at vi er alene om det, men dette har vært bandets forbannelse. Vi er i skrivende stund på’n igjen.. Sikkert Beist som er vanskelig å jobbe med, hæhæhæ! Dette er uansett alltid jævla kjedelig, og det bruker vanligvis å ta litt tid å erstatte medlemmer, hvertfall her ute hvor kapabelt folk ikke vokser på trær.

TheSickening_sickpromoshoot.jpg

The Sickening spiller death metal, en sjanger der musikken muligens settes foran tekstene. Hva har vært viktigst for dere? Musikken, tekstene eller å få til en best mulig pakke?

Beist: Musikken er viktigst, men vi fokuserer nok på tekstene også. Prøver alltids å få til best mulig pakke. Vokalen er jo ett instrument i seg selv, og vi er veldig fokusert på hvordan det skal låte, akkurat som med gitarer og trommer..

Hvor har dere hentet mest inspirasjon når riff og musikk skal skrives?

Beist:  Vi hører mye på dødsmetall, det er sikkert. Leter stadig etter nye band, eller gamle band vi ikke har hørt enda..henter riktignok litt ideer her og der, samtidig som vi jobber mye med våre egne ideer, og vårt sound når vi  jammer fram nye låter. Dette for å forsøke å fornye oss uten å blåkopiere andre. Vi liker å ha laga driten sjæl..Ellers ser vi mye fotballkamper og komedier.. Vi har blitt offer for sammenlignelse med både U.S. style death metal, og div. band fra Nederland, og det er greit. Mye kvalitet i de respektive scenene der. Jeg mener uansett at vi er ganske alene om vår greie her til lands.

Hva med det lyriske? Hvor henter The Sickening mest fra når tekster skal skrives?

Beist: Tekster er en ganske personlig ting, så her må jeg naturligvis snakke for meg selv. Skrekkfilmer, FBI files og Evil 100 nærer en livlig fantasi, og det hjelper å bo i Kristiansund, heh…Jeg tar det å skrive tekster seriøst tross alt, men det gjøres ikke uten en viss dose humor heller. Svart humor sådan.. Jeg hører dessuten alltid på låta jeg skriver tekst til, tilpasser teksten og utarbeider en slags mal for hvordan vokalen skal legges.

TheSickening_13.JPG

2 korte:

Markspist: Topp 3 death metal album og hvorfor?

1. Alle skivene til Cannibal Corpse er selvskrevne!! Ingen over, ingen ved siden..dette er et band som gjennomgående har monster produksjon på alle sine utgivelser, og knallsterke låter fra A til Å.

2. Hate Eternal – "Conquering the Throne". Skiva har kanskje den feteste gitarlyden i dødsmetallens historie..

3. Her begynner det å bli vanskelig. Nå må jeg faktisk velge mellom ganske mange plater. Dette er smertefullt, men vi ender opp med Dying Fetus skiva "Destroy the Opposition". Denne plata har en groove ingen kan matche. Mongo gitarspill og grisebjønning fra hælvete!

Beist: Topp 3 death metal album og hvorfor?

1. Gorguts – "Concidered Dead". For noen låter og for et sound! Møkkfett!!

2. Deeds of Flesh – "Reduced to Ashes". Ikke ei svak låt på den skiva. Etter denne gikk det som med Decrepit Birth, til hælvete.. Tittelsporet har i likhet med Cannibal Corpse sin "Hammer Smashed Face", alt!

3. Dehumanized –  "Prophecies Foretold".  Den består riktignok av en demo og en Ep, men har massiv groove og høy partyfaktor. Skål for faen!!

Markspist: Favoritt gitarist og hvorfor?

Jeg slites mellom Pat O’Brien og Chuck Schuldiner..må jeg velge, sier vi Malcolm Young. Solid, blodtight og ingen tullete ablegøyer.

Beist: Favoritt trommis og hvorfor?

Faen den er vanskelig.. hmm, det må bli en Italiener denne gangen. Jeg vil si Davide Billia aka BrutalDave , fra band som Putridity, Septycal Gorge og Antropofagus. Fordi det er noe av det mer brutale/kjappe/tekniske/groovy jeg har sett blitt spillt, med slik knusende ro, at en skulle tro kis’n var på ferie..Total kontroll!!

TheSickening_logo_white.jpg

Hvordan er KRISTIANSUND som metalplass?

Beist: Godt spørsmål! Her er så godt som alle metalheads også utøvere. Det er en liten by, folk går på rundgang. Det finns ikke marked for metal her, ingen scene, tross alle de feite banda og utgivelsene herfra.  Alle gjør sitt og holder seg for seg sjøl. Dette resulterer dog stadig i feit musikk. Vi er en gjeng sinte fjasekopper her nede..hehehe!

Det blir jubileumskonsert 5. april. Fortell? Hvordan kan folk utenfor Kristiansund enklest komme seg dit?

Beist: The Sickening spiller nede på Fasting Kjeller’n i Kristiansund, Fredag 5. April. For interesserte utenby’s fra; det tar  ca 2,5 t. kjøretur fra Tr.heim, ferge Halsa/Kanestraum, eller Tømmervåg/Seivika. Evt. direkte hurtigbåt fra havneterminalen. Ca 3,5 t. For resterende, anbefales timeekspressen. 4-5 hoteller med kort gangavstand til venue, så det skal være godt med plass.

Hvordan ser fremtiden ut for The Sickening? Er det liv laga?

Beist: Time will show. Nå fokuserer vi først og fremst på "Consumed by Hate"..Som nevnt ovenfor, er det forandringer i line up’en på gang igjen, uten at jeg går nærmere innpå det. Kjernen består jo, så det er alltids håp. Det er alt jeg kan si, enn så lenge..

Er det ellers noe som er verdt å nevne?

Beist: Følg med, neste oppdatering kommer plutselig!

http://www.facebook.com/pages/The-Sickening/246063175435282