TRONDHEIM METALFEST 2013

TRONDHEIM METALFEST 2013

Rett før jul slapp Trondheim Metalfest sine første seks band og det ble en skikkelig godteripåsa for metalfansen i barteby og omegn festivalboss Eirik Tiller delte med oss. Et av verdens beste liveband på metalssiden, franske GOJIRA kommer, amerikanske HATEBREED kommer, to av Storbritannias og verdens mest ekstreme extreme metal band NAPALM DEATH og ANAAL NATHRAKH kommer, det amerikanske deathcorebandet BORN OF OSIRIS kommer og de lokale heltene i FUEL FOR DISASTER kommer. Nå er også resten av lineupen sluppet og det skal iallefall ikke stå på bandene når tidenes trøndermetalfest skal arrangeres.

Trondheim Metalfest er en festival i vekst. Det begynte som en endags festival med lokale band i Verkstedhallen i 2010. Året etterpå utvidet de til to dager og dro inn et par større band som headlinere. I fjor la de til ytterligere en dag og dro samtidig inn en rekke band av internasjonal størrelse og begynte å bruke flere venues (4). I år er antall venues økt med ytterligere en, antall store band er omtrent det samme som i fjor, men disse store bandene er blitt større og man sitter med en følelse av at årets festival skal bli noe riktig stort.

TMF_Gojira.jpg
GOJIRA
 

Det store trekkplasteret i år er GOJIRA og de blir headliner på lørdagen. Dette franske bandet har i en årerekke vært kjent som et av verdens beste liveband innenfor metalssjangeren og de har spilt en rekke ganger i den sørlige delen av Norge. Nå er turen kommet til Trondheim og dette blir stort både for publikum og for bandet, for de elsker å spille på nye steder og det er vel i tillegg tvilsomt om de har spilt så langt mot nord tidligere, så det blir spesielt.

NAPALM DEATH  er headliner på fredagen, men grunnet tilgangen på fly til England fredag kveld, må de spille som nummer tre på hovedscenen på fredagen. Dette burde ikke legge noen demper på noe. Det betyr bare at moroa starter litt tidligere enn forventet.

Andre godbiter man får sett i Verkstedhallen denne helga er ANAAL NATHRAKH, HATEBREED, BÖMBERS og FUEL FOR DISASTER i tillegg til  MAN THE MACHETES, IMPERIAL DEATHKULT, INFERNAL TENEBRA og vinneren av Band Battle, som blir arrangert i kveld.

Andre band man kan få sett i byen denne helga er CHTON, DRONTHEIM, EXELOUME, ATROX, SHOTGUN RODEO, DRAIN THE BLOOD, JACK DALTON, LEADSLEDGE, AMONG SUPERIOR SILENCE, EYE OF HORUS, CAPILLARY, COME CLOSE, THE HATE COLONY, KILLTEK, BORN OF OSIRIS, VERCORDIOUS, OKULAR og FAANEFJELL. Og så må vi ikke glemme BAKKLANDET DUBCORE.

 

TMF_cash.jpg
CASH IS KING

Det er kun i barene du kan benytte kort som betalingsmiddel. Har du planlagt å kjøpe merch, ta med kontanter. Her er det the real thing som teller.

 

Pil.gif

 

INTERVJU MED FESTIVALBOSS
EIRIK TILLER

 

TMF_Eirik_2.jpg

Da er de fleste navnene klare for Trondheim Metalfest 2013 og dette må bare bli moro. Hvem skulle trodd at band som Gojira, Hatebreed, Napalm Death og Anaal Nathrakh skulle komme og spille på lille Svartlamon? Hva er du mest fornøyd med selv av disse bookingene?

Ja, si det? Alle disse bandene hadde vel alene gjort det ganske bra her i Trondheim, men vi tenkte at vi virkelig måtte peise på dette året for å vise hvor skapet skal stå. Og som du sier, bare det at de spiller i Verkstedhallen på Svartlamoen er vel ganske uhørt i seg selv, sånn i utgangspunktet. Men for oss er dette den perfekte kombinasjonen. Så store band på en liten scene, det blir ikke bedre. Og det er slike faktorer som gjør festivalen vår er helt unik. Vet faktisk ikke selv hvilket band jeg er mest «fornøyd» med å ha booket, da dette er alle band i verdenseliten på metallfronten, om man kan kalle det for det.

Så vidt jeg har fått med meg, så er brorparten av de om har kommentert bookingen overveldet og fornøyd med lineupen. Hvordan har du det selv?

Rett før vi annonserte de første 6 bandene, så var det hjertet i halsen ja, for å si det mildt. Vi var utrolig spente på tilbakemeldingene og det ble mildt sagt overveldende. Folk kommenterte med caps-lock og utropstegn, jeg så til og med at noen hadde skrevet at dette var det største som hadde skjedd siden datteren hans/huns ble født og det må jo være det største/rareste komplementet vi noen gang har fått. Og det gir utrolig mye inspirasjon og videre motivasjon når publikum viser engasjement på denne måten og uttrykker at dette er store greier. Godt å se at alle de hundre timene som vi bruker på dette frivillig hvert år, kan gi folk en opplevelse for livet.

Headliner Gojira er kjent for å være relativt enkle å få til å spille på nye festivaler rundt omkring i verden, og det av den enkle grunn at de heller vil se og oppleve nye steder og kulturer fremfor å bli en gjenganger på den og den venuen eller festivalen. Var det enkelt å få underskriften deres?

Hehe, ja det er godt mulig at det er tilfellet, men jeg har jo brukt de siste tre årene på å prøve å få de hit. Men når det er sagt, så er jeg faktisk utrolig glad for at vi fikk de nå som de er på sitt største, timingen kunne ikke ha vært bedre. De kommer hit på en lørdag og headliner, rett før de skal på en omfattende Europaturne, perfekt!

I år er det 5 venues. Fortell.

Vi kjører på med det samme som i fjor, med «Main Stage» på Verkstedhallen, «Club Trøndercore» på Fru Lundgreen og to scener på Kultursenteret Isak med fri aldersgrense kalt «Blood Stage» og «New Blood Stage». Nytt av året er «Club Metal Fest» på BLÆST og vi ønsker de hjertelig velkommen i TMF-familien. Vi har alltid ville ha de med på laget, men det var først i år at vi følte at erfaringen var stor nok til å ta med enda en venue, ergo mer metall til folket!

TMF_NapalmDeath.jpg
NAPALM DEATH
 

Salget av festivalpass har etter det jeg har forstått vært et lite eventyr så langt og det gjør sikkert at neglene dine får vokse relativt fritt nå frem mot festivalstart. Er det i hele tatt noen pass igjen å oppdrive?

Salget i år har vært helt utrolig og billettene forsvinner i rekordtid, sammenlignet med tidligere år. Utrolig godt å kunne senke skuldrene (litt i hvert fall) og bruke den energien på forberedelsene istedenfor å bite negler helt til den siste uka før festivalen. Det er vel igjen et 20-talls festivalpass og ca. 30 dagspass til lørdag, som ser ut til å bli den første utsolgte dagen i festivalens historie, og det er stort for oss!

Dagsbillettene ble også lagt ut samtidig med lineupslippet. Hvordan kan folket gå fram for å sikre seg billett til vårens mest brutale eventyr i Trondheim?

Du kan enten kjøpe billettene online via vår hjemmeside www.trondheimmetalfest.no eller løpe av gårde til Aftermath Music, Ragnaråkk eller Volum Musikk & Film hvis du bor i Trondheim.

Med denne veksten som festivalen har hatt, spesielt de to siste årene; har tilsiget med folk utenbys fra vært merkbart for festivalen?

Ja, så absolutt. Vi så at det kom en god del folk utenbys allerede i fjor, men i år har det virkelig tatt av. Billetter selges til alle mulige postnummer, fra Kristiansand til Tromsø og i tillegg har vi solgt en del til utlandet, bl.a. Slovenia, Østerrike, Frankrike, Sverige og USA, som i seg selv er ganske utrolig.

Og, ettersom det er NM i Janitsjar samtidig og det er bortimot umulig å skaffe hotelrom i byen; tror du dette setter en stopper for enkelte som har lyst til å ta turen til Trondheim Metalfest?

Snakk om dårlig timing! Men vi var heldigvis tidlig ute og fikk reservert en del rom for tilreisende publikummere, men vet ikke om det var nok rom. Det kan jo tenkes at det vil hindre noen i å komme, men metallpublikummet er kreative sjeler, det finnes alltid alternativer. Vi vet i hvert fall hva vi skal sjekke før vi spikrer neste års festivaldatoer.

Fra en til fem venues, det vil nødvendigvis bety at flere folk blir involvert i arrangementet. Ser du noen andre positive sider med dette enn at næringslivet i byen blir mer involvert i festivalen og er det eventuelt noen negative sider ved det?

Dette er utelukkende positivt, for begge parter. Vi ønsker å samarbeide med flest mulig lokale og relevante bedrifter, da dette som sagt gagner begge parter og viser et samlet Trondheim som samarbeider om å lage et arrangement som i det store og hele bidrar til å sette Trondheim ytterligere på kartet som Norges STORE musikkby! Vi er glade i byen vår og sammen står vi sterkere!

 

Pil.gif

 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

FESTIVALPASS alle scener: NOK 790,-
DAGSPASS Verkstedhallen fredag: NOK 425,-
DAGSPASS Verkstedhallen lørdag: NOK 425,-
DAGSPASS Club Metal Fest/Blæst torsdag: NOK 200,- + avgift (selges i døra)
DAGSPASS Club Metal Fest/Blæst fredag: NOK 80,- + avgift (selges i døra)
DAGSPASS Club Metal Fest/Blæst lørdag: NOK 80,- + avgift (selges i døra)
DAGSPASS Club Trøndercore/Fru Lundgreen torsdag: NOK 100,- + avgift (selges i døra)
DAGSPASS Club Trøndercore/Fru Lundgreen fredag: NOK 100,- + avgift (selges i døra)
DAGSPASS Club Trøndercore/Fru Lundgreen lørdag: NOK 100,- + avgift (selges i døra)

Festivalpass og dagspass til Verkstedhallen kjøper du hos Aftermath Music

Det er gratis inngang og fri alder på alle konsertene på Isak (Blood Stage/Amfi og New Blood Stage/Coffee Annan) 

 

TMF_hotel.jpg

Overnatting:

Det er NM i Janitsjar i Trondheim denne helga og det finnes knapt et hotelrom å oppdrive lengre

Her kan du sjekke 25 hoteller i Trondheim selv

 

TMF_13_poster_alleband.jpg

Program:

 

Torsdag 12. mars:

Club TrøndercoreFru Lundgreen

Drontheim
Exeloume
Atrox

Blood Stage – Isak/Amfi

Shotgun Rodeo
Drain the Blood
Jack Dalton
Leadsledge

New Blood Stage – Isak/Coffee Annan

Among Superior Silence
Eye of Horus
Capillary
Come Close

Club Metal Fest – Blæst

The Hate Colony
Killtek
Born of Osiris

 

Fredag 13. mars:

Main Stage – Verkstedhallen

Band Battle Winner
Man the Machetes
Bömbers
Fuel for Disaster
Napalm Death

Club TrøndercoreFru Lundgreen

Vercordious
Chton

Club Metal Fest – Blæst

DJ Tete

 

Lørdag 14. mars:

Main Stage – Verkstedhallen

Infernal Tenebra
Imperial Deathkult
Anaal Nathrakh
Hatebreed
Gojira

Club TrøndercoreFru Lundgreen

Okular
Faanefjell

Club Metal Fest – Blæst

Bakklandet Dubcore

 

Pil.gif

 

VIDEO

GOJIRA – live Graspop 2012

 

 

FESTIVALPLAKAT
 
 
TMF_13_poster_alleband.jpg