SEAX – High on Metal

SEAX – High on Metal

Seax kategoriseres som amerikansk speed metal. Det er ikke sånn speed metal jeg er vant til å høre. Jeg ville nok heller kalt det tradisjonell heavy metal med noen kjappere partier og låter. Det blir kanskje flisespikkeri, men men. «Hig non Metal» er bandets eneste utgivelse. Den ble utgitt at dem selv i fjor og kommer på meksikanske EBM Records i år som en del av deres «Thrash is Back» serie. Denne skiva er nummer 20 i rekken med album som er kommet ut i den serien. Det er mye bra, så en del av skive er absolutt verdt å sjekke ut.

Seax derimot, vet jeg ikke helt. Det blir veldig mye repetering og hyling og enkel gjentakende kjedelig metal. Låtene varierer en del fra det rolige til de mer kjappe og som da faktisk kan karakteriseres som speed metal. Det kan virke sånn at de som har skrevet disse låtene har funnet ett riff og dermed er den låta ferdig. For så enkelt er låtene oppbygd og hvis da dette ene riffet ikke er genialt, blir det fryktelig kjedelig.

Produksjonen er forferdelig. Her har det tydeligvis gått altfor fort i svingene og bassen og trommene ligger lengst fremme i lydbildet sammen med vokalen mens de stakkars gitaristene nesten ikke høres i det hele tatt. Nei, dette var ikke mye å rope hurra for gitt.

www.seaxmetal.com

www.ebmrecords.com