BLACK DEBBATH headliner Goatrock 2013

BLACK DEBBATH headliner Goatrock 2013

GoatRock kliner til med Black Debbath som headliner på årets festival. Den lille rockefestivalen i Tvedestrand er tilbake med en enda sterkere lineup lørdag 10. august i Solfjellparken.

 

– I år satser vi på hard og humoristisk rock som avslutning på en spennende festival. Som vanlig blir det de beste og mest spennende bandene fra Sørlandet som står på scenen i tillegg til headlineren, sier festivalleder Frants Notevik Ellingsen.

– Black Debbath står som ei påle med sin nyslupne skive, og har spilt for fullsatte hus siden de lanserte plata ved årsskiftet. Vi håper at folk kjenner sin besøkelsestid og setter av denne lørdagen i august allerede nå, vi lover fantastisk bra musikk og stemning.

Black Debbaths medlemmer er grundig etablert i musikklivet her til lands og de leverer etter eget utsagn «akademisk stoner-rock» med tunge riff og politisk engasjerte tekster. Gutta i bandet er også kjente gjennom TV og film. De var sist å se på NRK i programmene «Trygdekontoret» og «Nytt på nytt».

Bassist Egil Hegerberg har vært frempå i «Brille», og ikke minst i NRKs TV-serie om «Bare Egil Band» på turné i Norge. Gitarist og vokalist Lars Lønning er for øvrig sønn av teologiprofessor og Høyre-mann Inge Lønning. Gitarist Aslag Guttormsgaard har tidligere spilt med Egil i blant annet «Hurra Torpedo» og har også medvirket i en rekke roller i kort- og spillefilmer, TV-serier og teaterproduksjoner. Sist og ikke minst er sørlendingen, gitarist og musikkprodusent Ole Petter Andreassen, satt til å spille på trommer i bandet.

Festivalen har videre booket Rockebandet Ændal, som også er et band med mye humor og ironiske tekster. Vinneren av Rytmisk Fabrikks Talentkonkurranse i 2012, Klepp fra Grimstad får æren av å være første band på scenen. Flere band blir lansert i løpet av våren, alle med egenart og kvalitet som vil både glede og overraske publikum.

Ellingsen forteller at GoatRock i år har en nyskapning; en egen festival for barna og familien – KidRock som vil foregå på dagtid med konsert og aktiviteter.

– Vi har tro på å tilby barn kvalitetsmusikk. Det gjelder å fange dem mens de er unge, så de får sansen for rocken tidlig!

BlackDebbath_foto_MagnusS.Stivi.jpg

Humoristisk rock til Solfjellparken: «Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock», utgitt i år, er Black Debbaths foreløpig nyeste utgivelse. Her vender bandet tilbake til røttene med råtøff riffsynsing. (Foto: Magnus S. Stivi)