BIFFO CLYRO – Oslo – Sentrum Scene

BIFFO CLYRO – Oslo – Sentrum Scene

Det er en smått kjølig kveld i Norges hovedstad og køen er lang foran inngangen på Sentrum Scene. Dørene åpner presist klokken åtte og folk strømmer på inn i lokalet. På scenen er Bergensbandet Blood Command nesten klare og de starter å spille rundt halv ni.

«Vi hadde et lite uhell i går, så krykker er på plass» forteller vokalist Silje Tombre som tydelig sliter med smerter i ryggen. Tross skade, leverer de et varierende og spennende sceneshow. De spiller energiske låter som High Five For Life og Cult Of The New Beat. Jeg vil tørre å påstå at Blood Command er et av de beste livebandene vi har i Norge for tiden og de gjorde en bra jobb som oppvarmingsband for selveste Biffy Clyro.

Det tar en god stund med lydsjekking og fiksing før lysene endelig dempes og vi hører lyden av introen til åpningslåta fra Opposites, Different People. Vokalist og gitarist Simon Neil kommer ut fra bak forhenget og publikums øredøvende jubel fyller lokalet fra gulv til tak.

Den skjeggete skotten takker med et bredt smil, «Yeah, it is good to be back» før de fortsetter med That Golden Rule. Det jeg tenkte mest over blant denne gjengen var hvor variert publikumet var, det var alt fra unge som akkurat hadde fylt 18 til eldre damer som sang for full hals. Vi hører et par nye låter før det blir allsang på den populære God & Satan. Tekniske problemer fører til en liten endring i setlisten og de velger å gjøre den akustiske låten Machines. Det er fremdeles litt problemer med det tekniske og rett før første vers blir det stopp. Det blir midlertidig fikset ganske fort og Neil starter rett på verset og tar oss gjennom en melodi fullastet av gåsehud.

Vi får høre flere låter fra forskjellige album, bandet har for så vidt produsert så mye musikk at de stort sett kan plukke ut låter og lage en relativt perfekt setlist. Likevel virker det som de stresser ganske mye, de tar seg ikke tid til å snakke noe særlig mellom sangene. Dette gjør ikke noe på kvaliteten til konserten, men det gir et litt dødt forhold til publikum.

Gjengen fra Skottland tar oss igjennom et eventyr av låter og en svett Simon Neil spør andpusten «You still with us Oslo?» før de fortsetter med The Joke’s On Us og den utrolig sterke Many Of Horror. Publikum er med hele veien, men kanskje spesielt på The Captain. «Somebody help me sing?» spør Neil, og folket svarer. Etter en vill allsang og applaus takker de for seg, vinker og går av scenen.

Det er virkelig noe eget ved å høre en stor folkemengde rope «Mon the Biff! Mon the Biff!» i kor. Etter et par minutter dukker skottene opp igjen og fremfører Skylight. «Thank you very much for a lovely evening, we’re Biffy Clyro» takker Neil, før de avslutter med den alltid like bra Mountains. Som sagt virket det som de stresset seg litt gjennom, men de leverer et bra show som blodfansen kan være godt fornøyde med.