OKULAR – Sexforce

OKULAR – Sexforce

Oslobandet Okular ble dannet i 2010 av tidligere Eternal Terror skribent Andreas Aubert. Debuten «Probiotic» kom ut året etter og nå er Andreas og resten av bandet klare med oppfølgeren «Sexforce». Spørsmålet er, er Norge klar for dette?

La en ting være klinkende klart; dette handler om en progressiv death metal. Litt utypisk norsk, men meget bra gjennomført.  Temposkiftene sitter løst, det er godt over middels melodiøst, det er mange fremragende vokalprestasjoner og variasjonen er stor i det meste som fremføres på denne skiva. Det eneste som mangler litt i mine ører, er litt mer fantasi rundt riffene. Det meste er bra gjennomført her også, men det blir litt forutsigbart. Det er litt synd, for det ville nok ha gjort sluttresultatet enda bedre.

Skiva er som nevnt veldig variert og den er lang. En hel time med musikk, og musikken som leveres er god, produksjonen er upåklagelig og her må du som lytter jobbe litt for å få med deg det som til tider skjer på plata. Den krever en del av deg om lytter, for dette er ikke easy-listening. En del av det som skjer faller langt utenfor det jeg foretrekker å lytte til, men det er med på å gi denne plata flere løft.

http://www.facebook.com/okularmetal