RINGS OF SATURN – Dingir

RINGS OF SATURN – Dingir

Dette må være flinkismetal utført av unge flinkiser. Det var det første som slo meg da jeg leste om Rings of Saturn. Og jeg tok ikke feil. Dette er så teknisk som det går an å få det. Riffene er helt enorme, låtene varierte og vokalen likeså. Tempoet hopper opp og ned om en jojo. Det er ikke så ekstremt som for eksempel Brain Drill, men det er eneste sammenligning jeg kan komme på akkurat nå. Ytterpunktene i musikken er langt fra hverandre. Det spenner seg fra melodiøse rolige soloer via det mer lekne raskere samspillet mellom gitar, trommer og vokal til hyperkjappe mer slitsomme partier der trommene er overtrigget. Triggingen drar noe ned, men det er litt kult også. Det passer inn i musikken. Det er det som er meningen, selv om det til tider kan høres ut som om trommisen skal bli ferdig fortest mulig og hjem til middag. Men, for det meste er dette god teknisk death metal og det er lett å sette pris på skiva.

Rings of Saturn ble dannet som et studioprosjekt av tre high school studenter fra California i 2009. Gitarist Lucas Mann er skremmende dyktig på gitaren sin og han er eneste medlem igjen fra det prosjektet og «Dingir» er deres andre fullengder.

Navnet Rings of Saturn hentyder veldig til aliens og den slags og dette gjenspeiler seg i tekstene, som i hovedsak handler om fantasier om små grønne menn. Mer vil jeg ikke skrive om «Dingir». Sjekk den ut selv. Det kan veldig godt hende at du vil like den. Men husk det med triggingen om ødelegger litt innimellom.

http://www.facebook.com/RingsofSaturnband

http://www.facebook.com/UniqueLeaderRecords