PSEUDOGOD – Deathwomb Catechesis

PSEUDOGOD – Deathwomb Catechesis

Dette er sannsynligvis den plata jeg har spilt mest det siste halvåret. Det er ganske uforståelig, for jeg er jo ingen stor fan av black metal. Men nå er ikke Pseudogod ren black metal. Dette er death/black eller jævlig bra mørk og ond extreme metal. Russisk til og med. Hvem skulle tro det?

Pseudogod ble dannet i 2006 og «Deathwomb Catechesis» er bandets debut fullengder. Den er sluppet på finske Kvlt og nå på Hells Headbangers for det amerikanske markedet. Plata inneholder 8 låter på drøyt 40 minutter. Låtene er varierte, intense, tvers igjennom onde og likevel drar skiva fram smilet på deg når du sitter og hører på den.

Jeg ser at Pseudogod sammenlignes musikalsk med band som Archgoat, Katharsis og Teitanblood. Jeg kan gå god for at musikken ligger i samme handlegata som Archgoat, men at den er dypere og tyngre. Temposkiftene sitter veldig løst, tsjugga tsjugga riffene dukker opp med jevne mellomrom og vokalen er tvers igjennom ondskapen selv. Ja, så mye mer er det vel ikke å si om denne godbiten av en godtepåsa. Skiva aspirerte til årets album tittelen for min del i fjor, for så sterk er den. Sjekk den ut og bli overbevist om at jeg har rett.

http://www.hellsheadbangers.com/pseudogod/