DEFEATED SANITY – Passages into Deformity

DEFEATED SANITY – Passages into Deformity

Noen ganger dukker det opp noen skikkelig gullkorn i promobunken eller mailboksen som det heter i dag. Normalt er det lenge i mellom disse gullkornene, men i det siste har det vært mye mer enn vanlig å se. Dette gjør jo at man blir noe mer kritisk når plater skal anmeldes, men med dette nyeste gullkornet i promosamlinga mi, må jeg allikevel ta fram skryteskoa (les: tøfler) og spre om meg med komplimenter av ymse slag.

Defeated Sanity er et band jeg har hørt om, men ikke hørt noe av tidligere. Hvorfor, skjønner jeg ingenting av her jeg sitter og råkoser meg med deres nyeste opus. Bandet ble dannet tilbake i 1994, men fikk ikke utgitt sitt debut studioalbum før ti år senere. Nå ni år etter det igjen, sitter jeg her med studioalbum nummer fire og en ting er klinkende klart; jeg må fyre opp både ebay- og discogskverna og spore opp det jeg kan av dette tyske bandet. Jeg er fan.

Skal man prøve å beskrive musikken til Defeated Sanity, må man ta tiden til hjelp. Det er brutalt som faen, tungt, kjapt, teknisk og progressivt. Det minner litt om en gjeng flinkismetallere som har gått grind, eller motsatt. Det er kaos innimellom. Riktignok er det kontrollert kaos, men det er kaos. Det kan til tider høres ut som bandmedlemmene er i hver sin musikalske og umusikalske verden samtidig, for så å hoppe inn i de verste Atheist- eller Necrophagistlignende ultratekniske partier før de drar de seigeste og tyngste riffene known to man. Jeg kjenner at smilet sitter løst, også nå sikkert ved femtende gjennomhøring. Jeg er ikke i tvil. Defeated Sanitys «Passages into Deformity» er noe av det bedre jeg har hørt av brutal death metal de senere årene. Sjekk den ut.

http://www.facebook.com/DefeatedSanity

http://www.willowtip.com