HATE – Solarflesh

HATE – Solarflesh

Hate er et polsk death metal band som vel aldri har nådd helt opp til sitt potensiale og dermed ikke fått den oppmerksomheten de fortjener. De har turnert flittig rundt omkring i verden og har gjort sin musikk kjent på den måten. Det er blitt åtte antall album så langt i bandets 15 år lange karriere og de er i disse dager aktuelle med det splitter nye albumet «Solarflesh».

For å sammenligne «Solarflesh» med de foregående albumene, må man først si litt om forskjellen mellom «Anaclasis», «Morphosis» og «Erebos». «Anaclasis» og «Morphosis» mener jeg er bedre og sterkere album enn «Erebos». Låtene er rett og slett bedre, de er raskere og mer semi-melodiøse, mens på «Erebos» ble det mer «fyllmasse» og lite nytt i låtene. Med «Solarflesh» har Hate igjen funnet retningen man ønsker de har og låtene er bedre enn på forgjengeren. Men, om «Solarflesh» er bedre enn ««Anaclasis» og «Morphosis»», skal være usagt. I skrivende stund mener jeg fortsatt at de to nevnte albumene er bedre, men vi som har holdt på med musikk i noen år, vet at slikt endrer seg fort. Plutselig oppdager man ting på et album som løfter det mange hakk og plutselig sitter du der med ei ny favorittskive. Om dette skjer her vet jeg ikke, men jeg tviler vel sterkt på om «Solarflesh» blir mitt nye favorittalbum fra Hate.

Det er litt mer moderne progressiv death metal denne gangen, om man kan si det. Det er på en måte mindre ekstremt og albumet trenger helt klart flere runder før det setter seg. Riffene er der fortsatt, innimellom, men for det meste er de mindre intense og hadde det ikke vært for trommene, som for øvrig nok en gang er knall, ville det blitt vanskelig å kalle dette ekstrem metal. Skiva er bra, låtene er til dels varierte (det er jo Hate vi snakker om) og produksjonen er magnifique, så inn i samlingen må den nok likevel.

http://www.facebook.com/HATEOFFICIAL

http://www.napalmrecords.com/