BLOCKHEADS – This World is Dead

BLOCKHEADS – This World is Dead

Grindcore på plate uten at det blir noe ensformig og kjedelig, det er vanskelig det. Men franske Blockheads har klart det med sin nye «This World is Dead», som kom ut siste helg på Relapse Records. Et herlig brutalt kaotisk vidunder på 40 minutter som inneholder det du kan forvente og det du tør håpe på gange tre.

På enkelte nettsteder står det at Blockheads ble dannet tilbake i 1989, mens bandet selv skriver på sin Facebookside at de har grindet sammen siden 1992. Det betyr at de har holdt på i rundt 20 år. Det har vært en del utskiftninger i lineup i løpet av disse 20 årene og kvalitet har betydd mer enn kvantitet og dermed er det blitt kun fem fullengdere på denne tiden.

Det er mye kjapp punk og metal på denne skiva, eller grindcore om det kalles. Ingen av låtene er noe særlig like og det er en god del roligere, seige og tyngre partier. Det er flust med temposkifter, det er knall produksjon og du hører alt du skal høre og mer til. Unntaket er selvsagt vokalen. Der er det ikke mye du skal skjønne, og det gjør du ikke heller.

Det sies at du vil like denne skiva om du liker Nasum, Napalm Death, Rotten Sound, Phobia, Looking for an Answer og Noisear, men jeg er så freidig og si at hvis du blander det beste fra disse bandene, da ender du opp med «This World is Dead». For så bra og variert er den. Det er mange korte kjappe låter, noen er litt lengre mens den drøyt syv minutter lange sistelåta er tung, enkel og seig så det holder. Ond er den også. En vidunderlig avslutning på ei knallgod grindcoreskive. Denne skal du bare ha om du liker grindcore.

https://www.facebook.com/blockheadsgrind