SHEOL AFTERLIFE – Klar for Europa

SHEOL AFTERLIFE – Klar for Europa

SHEOL AFTERLIFE, et death/thrash metal band fra festivalbygda Kvinesdal skal i den siste uken før jul ut på tur med selveste SIX FEET UNDER. Dette skjer i Tyskland fra 15. til og med 21. desember. Bergensbandet SHATTERED SOCIETY skal også være med på denne moroa. At unge norske band blir med på slike turneer, er ikke dagligdags og dermed bør man sjekke ut hva som skjer. Bandets bassist Jørn Helseth var mannen som tipset oss om dette og dermed ble det han som stod for informasjonen. Men først, hvem er SHEOL AFTERLIFE?

Vi har holdt på siden sent 2010 med dette bandet men alle har spilt sammen i forskjellige band opp gjennom tiden. Musikken kan best beskrevet som en mix av Death, progressiv, groove og melodisk metal inspirert av band som Machine head, Gojira, Decapitated etc…

Når en kommer fra småbyer som Kvinesdal og Flekkefjord er det ikke så mye å ta seg til når man vokser opp, så det å spille i band sammen med likesinnede ble absolutt favoritthobbyen, og når vi nå har kommet fram til en sound som vi mener vi kan kalle vår egen og har blitt så gamle som vi er så tenkte vi at det var tid for og virkelig satse.

Sheol_Afterlife_Folken-8143.jpg

Hva har dere gjort av konserter og spillejobber så langt?

Vi har spilt en god del rundt på sørvestlandet i 2011/12. Blant annet på arrangement som: Hell patrol, Musikkfest Stavanger, Dugnaden, Kvinesdal Metalfest og Southern Discomfort. Har spilt sammen med band som Sublime Eyes, Goddamn, Blood Red Throne, Green carnation og Purified in Blood. Siste giggen vi gjorde var en U-18 konsert på Folken i Stavanger som support for Purified in Blood den 2. november, absolutt det feteste publikummet vi har spilt for på en stund, utrolig bra liv de Stavanger kidsa kan lage!

Så vidt jeg har fått med meg, er det eneste håndfaste bevis på musikkreativiteten deres en EP og en musikkvideo. La oss først begynne med EP-en. Hva kan sies om den?

EP-en ble spilt inn i Frog Leap Studios sommeren 2011 sammen med Leo Moracchioli (han har gjestevokal på «Your very own grave» BTW). Den inneholder 6 sanger med råfet sørlandsk ekstrem metal. Strålende fornøyd med resultatet og samarbeidet med Leo kan vi ikke få skrytt nok av, utrolig bra fyr å jobbe med. Sangene ga vi altså ut gratis gjennom Urørt og Facebook etc…

Brente ut rundt 100eks av den selv som vi ga ut på konserter og festivaler vi var på. 

Hva med musikkvideoen til låta "Judgement Zero"?

Den lagde vi også gjennom Frog Leap Studios sammen med Leo. Den ble lagd i mars 2012 i det gamle øvingslokalet vårt som også befant seg i faren til gitaristen sin garasje (vi måtte flytte siden han til slutt ble lei av alt bråket, ikke så rart etter årevis med metalstøy :P)

Hvordan har det seg at dere skal ut på en 7 dagers turne i Tyskland sammen med selveste Six Feet Under? Hvem tok kontakt med hvem og er mest skyld i at dette gikk i orden?

Vi har hatt en del kontakt med Yngve «Bolt» Christiansen fra BRT og Blastphemy Productions. Det var da altså han som tok kontakt med oss og fikk hooket oss opp da Six Feet Under trengte band.

Hvilke andre band er med på disse datoene?

Shattered Society fra Bergen skal være med alle datoene. Kjente ikke til de før vi ble tilbudt om å være med men har tatt kontakt med dem og de virker som en ålreit gjeng, vi gleder oss altså veldig til å reise rundt med dem og spre moderne norsk metal til tyskerne. Sjekk dem ut!

Alle musikere drømmer om å gi ut plate. Hvordan ligger det an med Sheol Afterlife og fullengder?

Det er ennå i planleggingsfasen men vi håper på og få spilt inn og gitt ut en fullengder i løpet av neste år. Så det er bare å begynne å glede seg!

 

CHRISTMAS IN HELL TOUR 2012 

Sa. 15.12. Bischofswerda (Ger) – East Club
Su. 16.12. Jena (Ger) – F Haus
Mo. 17.12. Aalen (Ger) – Rock it
Tu. 18.12. Darmstadt (Ger) – Steinbruch Theater
We. 19.12. Cham (Ger) – L.A.
Th. 20.12.
Berlin (Ger) – K 17
Fr. 21.12. Essen (Ger) – Turock

 

SHEOL AFTERLIFE på Facebook