ROGER WATERS “THE WALL” til Norge

ROGER WATERS “THE WALL” til Norge

 

ROGER WATERS – THE WALL LIVE

 

TIL TELENOR ARENA 14. og 15. AUGUST!

ROGER WATERS RETURNERER TIL EUROPA FOR SISTE GANG MED SITT TRIUMFERENDE, EKSTRAORDINÆRE, AUDITIVE OG VISUELLE MESTERVERK:  "THE WALL"

BILLETTER I SALG FREDAG 16. NOVEMBER KL 09:00

Roger Waters, det kreative geniet bak det erketypiske progressive bandet Pink Floyd, bekrefter sin retur med sin historiske produksjon The Wall. Dette er siste gang Roger Waters legger ut på turné med The Wall!

Verket vil bli fremført i sin helhet med fullt band og state-of-the-art produksjon. Det er lyd- og visuell kunst, som i sin brede essens gjenspeiler fremmedgjøring og transformasjon. The Wall har gjennom sine 192 forestillinger verden over hatt 3,3 millioner publikummere. Med det strekker showet seg inn i rekken over de mest suksessfulle turneene i rockehistorien.

Turneen i 2013 vil bestå av 18 friluft- og stadionshow og den storslåtte produksjonen skal innom ikoniske arenaer som eksempelvis Roma Olympic Stadium, Amsterdam Arena og Berlin Olympic Stadium, samt to show i Telenor Arena i Norge. Billettsalget for konsertene i Telenor Arena starter fredag 16. november kl 09:00.

Roger Waters har re-designet og skalert opp The Wall for å skape den ultimate arena- og stadionbegivenhet. Forestillingen er omfattende og suggererende, og uavhengig av publikums plassering i salen oppleves det som stort og nært. 

Roger Waters sier: "I’m extremely glad to be playing The Wall in Europe again. It’s going to be a lot of fun for all of us. I’ve reworked the show to play outdoors in large stadiums. It’s really good. Even more moving, engaging, dramatic and thrilling than the arena shows.  I’ve had to rethink the whole thing about stadiums. This wide wall stadium show couldn’t have been done 40 years ago. We couldn’t have filled the space in a way that would have been emotionally, musically and theatrically satisfying.  Technology has changed.  Now we can."

Da Waters gjenoppfant sin ikoniske sceneproduksjon for "The Wall" i 2010, utnyttet han moderne teknologiske fremskritt og spesialeffekter til det ytterste.  Showet ble omfavnet av publikum verden over med utallige utsolgte forestillinger, som deriblant inkludert en rekord på hele 9 utsolgte show på River Plate Stadium i Buenos Aires, Argentina. The Wall er fortsatt en av de mest innflytelsesrike albumene i historien, det innehar en dyp influerende effekt på popkulturen som helhet, og ikke minst – den berører flere generasjoner musikkentusiaster.

Før 2010 var det utenkelig for The Wall-showet å dra på turné, men nye arenaer og fremskritt innen touring-teknologi har løst dette dilemmaet. Siden sist har Waters har oppdatert utseendet på showet for å sikre samsvaret i det forbløffende teatralske uttrykket som det The Wall Live-inkarnasjonen ble så legendarisk kjent for. En ny generasjon gis muligheten til å bli inspirert av storheten i det visuellel og auditive mesterverket.  Den originale produksjonen av The Wall fra 1980  ble kun fremført LIVE i sin helhet 29 ganger av Pink Floyd, samt en gang i Berlin i forbindelse med feiringen av Berlin-murens fall.

Roger Waters vil snakke om turneen via web cast på RogerWaters.com og Facebook.com / rogerwaters, torsdag 15. november fra kl 12:30 britisk tid. Flere datoer vil da bli annonsert.

JULY
Saturday 20          WERCHTER FESTIVAL SITE
Tuesday 23          SPLIT POLJUD STADIUM
Friday 26          PADOVA          EUGANEO STADIUM
Sunday 28          ROME OLYMPIC STADIUM

AUGUST
Wednesday 7          PRAGUE          SYNOT TIP STADIUM (SLAVIA)
Friday 9          FRANKFURT COMMERZBANK ARENA
Sunday 11          COPENHAGEN          PARKEN STADIUM
Wednesday 14          OSLO TELENOR ARENA
Thursday 15          OSLO TELENOR ARENA
Saturday 17          GOTHENBURG          ULLEVI STADIUM
Tuesday 20          WARSAW NARODOWY STADIUM
Friday 23          VIENNA          DONAUINSEL
Sunday 25          BUDAPEST PUSKAS FERENC STADIUM
Wednesday 28          BUCHAREST PIATA CONSITUTIEI
Friday 30          SOFIA VASIL LEVSKI STADIUM
SEPTEMBER

Sunday 1          BELGRADE USCE PARK
Wednesday 4          BERLIN OLYMPIC STADIUM
Friday 6          DUSSELDORF ESPRIT ARENA
Sunday 8          AMSTERDAM ARENA
Wednesday 18          DUBLIN AVIVA STADIUM