REFUSED til Oslo (9/12)

REFUSED til Oslo (9/12)

Sentrum Scene søndag 9. desember

REFUSED

"Give me beauty or give me death" – Ja takk, begge deler. Veien til svenske Refused, fra da bandet spilte i Norge for første gang – i et skur bak Strømmen Storsenter foran XX oppmøtte – har vært lang. Men også grensesprengende og ytterst innflytelsesrik.

Refused snudde opp-ned på en nokså trangsynt hardcore/punk-verden med halsbrekkende "Songs To Fan The Flames Of Disconent" (1996) og det kommersielle gjennombruddet med genierklærte "The Shape Of Punk To Come" (1998). Interne krangler kuliminerte dog kort tid senere i oppløsning av bandet, og har i drøye 14 år dementert med at la død forbli dødt – til manges frustrasjon som aldri fikk oppleve bandet i sceneformat.

Vi skriver 2012 og Refused har omsider bitt tenna sammen, trosset tidligere utsagn om "Refused Are Fucking Dead", samlet erfaring og nye hensvunne krefter. I løpet av sommeren som har gått har Dennis Lyxzén med band herjet USA- og Europas største festivaler og satte vår egen kjære Øyafestival i fyr og flamme foran et ekstatisk publikum.

"Vi fikk aldri jobbet med The Shape Of Punk To Come da den kom ut, vi var for ufokuserte til å gjøre jobben skikkelig. Nå som vi har en ny mulighet, vil vi gjøre det ordentlig. For de som har holdt musikken levende som for vår egen del."

Aldri si aldri, men dette ser altså ut til å bli aller siste sjanse til å se Refused før en av vår tids største musikalske eksplosjoner forsvinner inn i evigheten.

"Rather be forgotten than remembered for giving in"

Tekst: Andreas Tylden

Billetter i salg lørdag 6. oktober kl. 10.00.

www.officialrefused.com

Bill. kr. 270,- + bill.avg. 18 år leg. Billetter i forsalg på www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133.

18 år leg.