OSLO ESS spiller på Hulen torsdag (04/10)

OSLO ESS spiller på Hulen torsdag (04/10)

Torsdag 04/10-2012 Bergen Hulen

 

OSLO ESS
ANTON RUUD I TERAPI

 

Bill. kr. 190,-


Oslo Ess slapp sitt andre studioalbum "Verden på Nakken, Venner i Ryggen" fredag 17. august, halvannet år etter deres kritikerroste og Spellemannsnominerte debutalbum "Uleste Bøker og Utgåtte Sko". Første singel fra det nye albumet, "Caroline" har allerede ligget et halv år på P3 sine spillelister og er en forsmak på lyden av Oslo Ess anno 2012. Bandet viser større bredde på det kommende albumet, men fortsetter sin gjenkjennelige, livsbejaende og energiske asfaltpunk.

"Denne plata er som en fire felts motorvei for oss. Vi har hatt mindre begrensninger på sjanger og type låter og har endt opp med en mer variert plate. Denne gangen har det også vært et større samarbeid under låtskrivingsprosessen og det har vært veldig positivt. Vi har tross alt vært mer på turné sammen enn hjemme det siste året." sier vokalist Åsmund Lande.

Oslo Ess begynte som en lekestue for fire kompiser i 2007, men ble først et aktivt band i 2010. Allerede etter deres andre konsert ble de booket til Øyafestivalen, og siden den gang har det bare vært en eneste seiersparade for rockerne fra Oslo!

Debutalbumet til Oslo Ess lå 15 uker på VG-lista Topp 40, og bandet har ligget sammenhengende på P3 sine spillelister siden desember 2010, henholdsvis med hitene "Gi Meg Noe Dritt", "Alt Jeg Trenger" og "Caroline". Sommeren 2012 spiller Oslo Ess et tjuetalls festivaler rundt i hele Norge, inkludert bl.a.Norwegian Wood og VG-lista Topp 20. Til høsten legger bandet igjen ut på en omfattende releaseturné og Hulen står selvsagt nok en gang på besøkslisten!

 

Anton Ruud har slutta med køntri og fylleslagsmål og begynt i terapi. Det gjør han sammen med Egil, Frank, Andreas, Kjetil og Chris. Her er en rolig, strippa og ærlig pakke fra en gjeng musikere som ellers er kjent for sin litt mer utagerende musikkstil fra band som The Cumshots og Trashcan Darlings. Sangene bærer preg av at det faktisk har krevd en god del å ikke lenger skulle gjemme seg bak et skjold av tøff rockeattitude. Musikken er melodiøs med fengende riff på kassegitar og med innholdsrike tekster, og er en slags alternativ viserock.

Dette er Anton på sitt såreste, og hans univers er både vakkert, vondt og ærlig. Det koster å kle av seg når man bor dobbelt så langt fra ekvator som fra Nordpolen og Oslorockens isbjørner lever i evig hunger. Her ligger stemmen utenpå høyttalerne, med poetiske refleksjoner over samfunnets
skjevheter og isolerende ensomhet. Alt sett fra et punkehjerte med en nerve som mor kan bli urolig av.

Anton Ruud i Terapi slapp singelen «En som meg» 11. mai og er klare med sitt debutalbum «Jeg skal aldri bli som dem» i januar 2013.