SEIGMEN spiller på Hulen lørdag (29/9) og søndag (30/9)

SEIGMEN spiller på Hulen lørdag (29/9) og søndag (30/9)

Lørdag 29/09-2012 og Søndag 30/09-2012 Bergen Hulen

 


SEIGMEN

 

Bill. kr. 360,-

 

Det er julaften, bursdag, lønningsdag, stipendutbetaling, sommarferie og alt det der på samme dag! Etter et par fantastiske opptredener på festivaler i sommer, er Seigmen endelig klare for intimkonsert på Hulen! Det er ikke for ingenting at backstagerommet har "SEIGMEN + HULEN = SANT" innskrevet på veggen; dette er en kjærlighetshistorie som går langt tilbake, helt fra første gang Seigmen spilte i Bergen, den gang de var et ukjent band og samlet nesten fullt hus. Gjennom hele 90-tallet var Seigmen og Hulen synonymt med glitrende konserter og ultrasvett rockestemning. Dette blir garantert et av høydepunktene denne konserthøsten, og kroner et usedvanlig fanastisk høstprogram på Hulen!

Høsten 1994 traff “Total” platehyllene, et album som av de fleste regnes som Seigmens mesterverk. Skiva dukker stadig opp på ymse lister over de beste norske utgivelsene gjennom tidene, bl.a. i Morgenbladets kåring av tidenes 100 beste album. Om “Total” var Seigmens kunstneriske mesterstykke, eksploderte singelen og albumet ”Metropolis” i 1995. Deres særegne hybrid av hard rock, sort melankoli og popsensibilitet erobret sakte, men sikkert Seigmens publikum. Deres storslagne og unorske liveproduksjoner satte en ny standard som ikke ble tangert av andre norske artister før etter at Seigmen hadde takket for seg i 1999, da de fortsatt var på høyden av karrieren. Deres siste svanesang fant sted på et stappfullt lokale på Hulen tre kvelder til endes i 2006 på deres utsolgte avskjedsturné. Deres musikalske arv merkes fremdeles, og billettene har gått unna de få gangene bandet har stått på en scene sammen etter oppløsningen.

Men i sommer fikk vi igjen se Seigmen sammen, på Slottsfjell og Malakoff, og publikum var i ekstase. Nå er de klare for å erobre Hulen-scena enda en gang og vi ser frem til å møte et band som fortsatt vet hvordan en livekonsert skal spilles! Sist Hulen hadde besøk var det så trangt om plassene, at for å ikke bli lagt for hat hos musikkelskerene i byen, kjører de på med to konserter på samme helg.