Progpower Oslo

Progpower Oslo

PROGPOWER-FESTIVALEN ER ENDELIG PÅ NORSK JORD!

ProgPower startet opp i USA i 2001 med fokus på progressiv, power og energisk heavy metal. Kjente band som bl.a. Iced Earth, Kamelot, Symphony X, Hammerfall og Fates Warning har med årene gjestet scenen i Atlanta. I den europeiske versjonen, som foregår i Nederland, har band som After Forever, Devin Townsend Band, Opeth, The Gathering og mange flere levert varene til et publikum som har valfartet fra fjern og nær for å se sine helter samlet på en og samme scene. Den norske versjonen, ProgPower Oslo, vil foregå på Parkteatetret med åtte band fordelt over to dager. Datoene er 9. og 10. november, og første annonserte band er ikke ukjente Communic og legendariske Manitou – to band som passer perfekt under festivalens banner. Om kort tid vil flere band bli annonsert. Følg med på www.progpower.no og www.facebook.com/ProgPowerOslo

COMMUNIC

Communic er et sterkt navn innen internasjonal power-progressive metal, og har siden oppstarten i 2003 levert fire album av ypperste kvalitet. Bandet ble startet opp av Oddleif Stensland og Tor Atle Andersen etter flere suksessfulle år i Scariot. Communic sikret seg raskt en avtale med verdens største heavy metal selskap Nuclear Blast, og bandets debutalbum ble kåret til månedens album i blant andre Rock Hard og Heavy Oder Was – to av verdens største metal-blad. Ytterligere tre album har blitt sluppet via Nuclear Blast, det foreløpig siste kom sommeren 2011 og et nytt album skal i produksjon mot slutten av året. Communic står for tyngde, variasjon og melodi – akkurat hva man forbinder med uttrykket power-progressiv metal. Trioen i Communic er blant de aller beste innen sin sjanger.

MANITOU
Manitou er Norges første rendyrkede progressive metal-band, og ga ut albumet ”Entrance” helt tilbake i 1995. Bandet er fra Lyngdal/Mandal, og stilen kan sies å være lik Fates Warning med innslag av Voi Vod og King Diamond. Musikken er briljant utført med både intrikate partier, groovy riff og melodiøs vokal. Etter bandet ble oppløst sent på nittitallet har vokalist Øyvind Hægeland sunget i bl.a. Spiral Architect og Arcturus. I fjor tok Manitou opp tråden igjen og har spilt noen få utvalgte konserter på sørlandet. De jobber sågar med nye låter som forhåpentligvis ender opp på et nytt album.

BILLETTER: Billettservice/www.billettservice.no Tlf: 815 33 133
Festivalpass 600,- (+avgift). Dagspass 375,- (+avgift)
www.progpower.no / www.facebook.com/ProgPowerOslo