OSLO ESS spiller på Fabrikken lørdag (08/09)

OSLO ESS spiller på Fabrikken lørdag (08/09)

Lørdag 08/09-2012 – Lillehammer/Fabrikken

 
OSLO ESS

Dørene åpner kl. 17:00
CC: Ordinær 325,- + bill.avg.
Student 220,- + bill.avg
18 år leg.

 

Oslo Ess slipper sitt andre studioalbum "Verden på Nakken, Venner i Ryggen" fredag 17.august, halvannet år etter deres kritikerroste og Spellemannsnominerte debutalbum "Uleste Bøker og Utgåtte Sko". Første singel fra det nye albumet, "Caroline" har allerede ligget et halv år på P3 sine spillelister og er en forsmak på lyden av Oslo Ess anno 2012. Bandet viser større bredde på det kommende albumet, men fortsetter sin gjenkjennelige, livsbejaende og energiske asfaltpunk. 

"Denne plata er som en fire felts motorvei for oss. Vi har hatt mindre begrensninger på sjanger og type låter og har endt opp med en mer variert plate. Denne gangen har det også vært et større samarbeid under låtskrivingsprosessen og det har vært veldig positivt. Vi har tross alt vært mer på turné sammen enn hjemme det siste året." sier vokalist Åsmund Lande Plata har sakte men sikkert formet seg på veien mens bandet har turnert land og strand det siste året. Etter ca 80 konserter i 2011 avsluttet Oslo Ess året med et utsolgt Rockefeller rett før jul. "Vi digger å sette oss mål å jobbe mot, og det å fylle Rockefeller var ett. Da vi hadde oppnådd det ville vi finne oss et nytt fort for å ha noe å strekke oss etter. Vi elsker livet på veien og bandet er som en familie, så allerede på etterfesten bestemte vi oss for å prøve å bli det mest turnerende rockebandet i Norge i løpet av et år. Etter litt research fant vi ut at vi med 200 konserter i 2012 ville slå den gamle rekorden med god margin. Nå er vi halvveis ut i året og skimter så vidt lyset i den andre enden av tunnelen." fortsetter Lande.

Oslo Ess begynte som en lekestue for fire kompiser i 2007, men ble først et aktivt band i 2010. Allerede etter deres andre konsert ble de booket til Øyafestivalen i 2010 som et ukjent og usignert band. Sommeren 2011 var de den mest bookede artisten på norske festivaler og som eneste artist fra året før ble de rebooket til Øyafestivalen. Denne gang som headliner på Sjøsiden Scenen, noe som gjenspeiler populariteten til bandet. Debutalbumet til Oslo Ess lå 15 uker på VG-lista Topp 40, og bandet har ligget sammenhengende på P3 sine spillelister siden desember 2010, henholdsvis med hitene "Gi Meg Noe Dritt", "Alt Jeg Trenger" og "Caroline". Sommeren 2012 spilte Oslo Ess et tjuetalls festivaler rundt i hele Norge, inkludert bl.a.Norwegian Wood og VG-lista Topp 20. Til høsten legger bandet igjen ut på en omfattende releaseturné og Rockefeller 6.oktober er allerede bekreftet!