SUMMER BREEZE OPEN AIR 2012

SUMMER BREEZE OPEN AIR 2012

SUMMER BREEZE
OPEN AIR 2012

 

Dinkelsbühl,Tyskland

16/8 – 18/8

SUMMER BREEZE OPEN AIR er en festival ikke mange her i Norge snakker om. Skal man på festival i Tyskland er det Wacken, Party San og et par av Park festivalene som omtales i tillegg til Headbangers Open Air og Keep it True. Nesten ingen snakker om Summer Breeze. Det er i grunnen veldig rart, for Summer Breeze er en festival som pleier å ha en decent line up på lik linje med de nevnte festivalene, men uten å ligge øverst på prislista.

Festivalen ble arrangert for første gangen i 1997, men siden de droppet festival i 1998, er årets festival den 15. Fram til og med 2005 ble festivalen arrangert i Abstgmünd, men ble i 2006 flyttet til Dinkelsbühl, hvor den holder til nå i dag. Dinkelsbühl ligger sånn ca midt i mellom Stuttgart og Nurnberg ganske langt sør i Tyskland. Det går jevnlig tog og buss til den lille byen Dinkelsbühl hvor festivalen arrangeres.

SUMMER BREEZE OPEN AIR har de siste årene vært utsolgt, men så langt i år er det fortsatt billetter å oppdrive. I skrivende stund er hele 123 band klare. Det er ikke de aller største navnene de pleier å ha på plakaten, men en hel haug fra klassen under. Headlinere er for eksempel AMON AMARTH og WITHIN TEMPTATION. På hakket nedenfor står IMMORTAL, SUBWAY TO SALLY, BEHEMOTH, SICK OF IT ALL, PARADISE LOST, JASTA VS WINDSTEIN, SIX FEET UNDER, DARK TRANQUILLITY, SEPULTURA, ELUVEITIE, ICED EARTH og ASP.  

Av de øvrige banda er det også en rekke godbiter i DEATHSTARS, DIE APOKALYPTISCHEN REITER, KATATONIA, LACUNA COIL, NILE, NAPALM DEATH, UNLEASHED, MORGOTH, ASPHYX, SHINING, ANAAL NATHRAKH, INCANTATION og ALCEST. Kunne med letthet ha nevnt like mange til, men du får sjekke den komplette line upen nedenfor.

Norske innslag i år er foruten nevnte IMMORTAL, AUDREY HORNE og HELHEIM.

Norske festivalgjengere kan nyte godt av den sterke norske krona for tiden, for et festivalpass til årets SUMMER BREEZE koster  85 Euro, noe som tilsvarer i underkant av 640 kroner. Det blir litt over 5 kroner bandet det. Slå den, om du kan.

 

SummerBreeze_12_flyer.jpg