PEACE & LOVE 2012 – Lørdag – Sverige

PEACE & LOVE 2012 – Lørdag – Sverige

Hoffmaestro & Chraa er kanskje et av de råeste livebandene jeg vet av med sin heller spesielle musikalske stil. Et stort band med mye bevegelse på scenen, men også et band som jeg mener gjør seg bedre i litt mindre sammenhenger. Hadde store forhåpninger etter konserten de spilte på Verkstedhallen i Trondheim for noen år siden, men denne kvelden syntes jeg det ble litt for lite av det gode og litt for mye av alt annet. Det at de i tillegg tok med seg sine venner i Nääk opp på scenen var heller ikke noen höjdare for undertegnede.

Et av de mindre bandene jeg gledet meg til å se under denne festivalen var svenskene i Kamchatka. De spiller musikk som snytt ut av 70-tallet, og de gjør det på en overbevisende måte. En av festivalens mindre konserter for min del, og også den eneste som var innendørs, men det publikummet som var der laget liv. Ikke en like kul konsert som da jeg så dem på Byscenen i Trondheim som oppvarming for Clutch, men vel verdt besøket likevel.

Det siste jeg så denne kvelden det er verdt å skrive et ord eller to om var Thästrøm. En slags mannlig og røff versjon av Melissa Horn, som egentlig overrasket. Må ærlig innrømme at jeg aldri engang hadde hørt om mannen før den kvelden, men det var absolutt en kul konsert å avslutte festivalen med.

Alt i alt var dette fine dager i de søndre deler av Sverige med mye fint vær, bra folk og god stemning. Noen irritasjonsmomenter vil det selvsagt alltid være, og et av de største for undertegnede var prosjektet med ølteltene. De burde enten utvidet ølteltene eller tillatt alkohol på resten av festivalområdet. Med nesten 50 000 solgte billetter blir det også raskt kø, uten at dette er noen en får gjort noe med. Alt i alt vil jeg dog ikke påstå at kø var noe utpreget problem under festivalen, selv om det visstnok tidvis var ille for de som bodde i campen der alle skulle kroppsvisiteres før de slapp inn. Men når en ser bort i fra dette frister det definitivt med en tur nedover igjen neste år, i hvert fall om de klarer å hoste opp et tilsvarende program.

http://peaceandlove.se/