HOVE 2012 – Dag 1 – Tromøya

HOVE 2012 – Dag 1 – Tromøya

Dag 1 for oss starter med stavangerbandet Overthrow på Hovescenen. Jeg så de på John Dee noen dager i forveien, og de positive taktene de viste der, hadde de med seg til Hove. Overthrow er et spennende band flere burde få øynene opp for. Mange ble nok glad når vokalist Hallgeir fra Purified in Blood kom på scenen og etterhvert ned blant publikum. Ble veldig bra liv for de skremmende få som hadde møtt opp. Men thumbs up for Overthrow.

Overthrow_omtale_hove_2012.JPG
(Overthrow – Photo: Kenneth Sporsheim)

Vi holdt oss på Hovescenen denne første kvelden, for etter Overthrow var det klart for Lamb of God. De skuffet ikke i det hele tatt. De hadde balletak på publikum fra første låt. LoG er et "sint" band, men det både fungerer og kler dem bra. De var energiske og det smittet over på et stadig voksende publikum. Det endte opp med både mosh pit og circle pit mens en fantastisk bølge av lyd traff publikum fra scenen. Bare et ord; Fantastisk!

Lamb_of_god_hoveomtale_2012.JPG
(Lamb of God – Photo: Kenneth Sporsheim)

Neste ut var Lostprophets. Jeg likte det første de kom med etter oppstarten i 2000, men noe har skjedd gjennom årene siden da. Selv om noen skrikende ungjenter med Lostprophets tegnet i pannen elsket konserten, så må jeg få si at dette var dårlige saker. Lyden var ikke allverden og vokalist Ian Watkins så ut til å være mer opptatt av å se bra ut. For han rettet hele tiden på både klær og andre pyntegjenstander, men synge hadde han tydeligvis glemt hvordan man gjør. De mistet nok mer enn bare meg som fan etter denne opptreden, for det er bare en ting å si; forbanna disneyband.

Lostprophets_hoveomtale_2012.JPG
(Lost Prophets – Photo: Kenneth Sporsheim)

Rise Against var siste band ut på Hovescenen denne kvelden. Var ganske mange som hadde gledet seg spesielt til denne konserten, og det med god grunn. For gutta i Rise Against var i fyr og flamme! Jeg skal holde meg unna bandets politiske meldinger mellom låtene og i selve tekstene, men musikken i seg selv var helt fantastisk. Bandet var i kjempeform, det samme var publikum. De sang seg hese til den ene godlåta etter den andre. Stemningen var helt elektrisk og man ble litt overrasket over at mange av de såkalte "kidza" ikke bare likte musikken, men de kunne også synge etter hver eneste sang. Det er bare å bøye seg i støvet og si tusen takk til Rise Against for en fantastisk opplevelse.

RiseAgainst_hoveomtale_2012.JPG
(Rise Against – Photo: Kenneth Sporsheim)

Og siden det ikke var mer interessant for oss som liker musikk med instrumenter og helst fuzz på gitaren, så bar det rett i rockebaren for en kald pils og Motorhead på høytalerne. Hove var GODT i gang.

http://www.hovefestivalen.no/