TAAKE + HELHEIM + VULTURE INDUSTRIES på besøk i Oslo (12/5)

TAAKE + HELHEIM + VULTURE INDUSTRIES på besøk i Oslo (12/5)

Lørdag 12. mai 2012 – Oslo/Betong

 

South of Heaven

presenterer:

 

TAAKE

+

HELHEIM

+

VULTURE INDUSTRIES

 

C.C. NOK 200/150

18 år leg plikt

 

Tretten år etter deres debut Nattestid Ser Porten Vid står Taake igjen som en av de få overlevende fra det sene nittitallets black metal-bølge: Der deres åndsfeller har havna på symfonikjøret, splitta opp, omkommet eller forsvunnet ut på en musikalsk tangent, holder Taake den ekte “heilnorske svartmetall”-ånden i live, og viser med kontroversen rundt deres nylige Spellemannsnominasjon at det er litt kontroverst krutt igjen i sjangeren ennå. Klassisk black metal; både brutal og vakker, primitiv og sofistikert og umiskjennelig nasjonalromantisk, slik kun herremenn i skinnjakke og naglebelter ville definert begrepet.

Deres bysbrødre Helheim befinner seg i samme landskap ikke bare geografisk, men også musikalsk, ikke overraskende med nikk til det norrøne, mens Vulture Industries i motsetning til kveldens øvrige band går tradisjonene midt i mot – Her blandes sjangere hemningsløst, og blytung dobbelbass avløses av både smektende lydlandskaper og forskrudd sirkusorgel, helt uten å noensinne fremstå påtatt ellevilt – Hjertelig anbefalt til fans av Borknagar, Ved Buens Ende, Opeth og Arcturus.

www.myspace.com/taakeofficial
www.myspace.com/vultureindustries
www.myspace.com/helheimnorway