MAJOR PARKINSON med Trondheimskonsert (26/4)

MAJOR PARKINSON med Trondheimskonsert (26/4)

Torsdag 26. april 2012 – Trondheim/Familien

 

MAJOR PARKINSON

 

C.C. NOK 120,-

20 leg plikt

 

Major Parkinsons selvtitulerte førsteplate kom i august 2008, og et samlet kritikerkorps rullet da villig sine fineste terninger til en unorsk og kompromissløs debut. ”Songs From A Solitary Home” kom nøyaktig to år senere, og majorene kunne nok en gang høste skamros fra presse i både inn- og utland.

Det kan være vanskelig å sette helt ord på hva Major Parkinson er. Men det hele befinner seg i skjæringspunktet mellom pop og psykose, sirkus, poesi, kabaret og intens, mørk rock. I denne lite besøkte musikalske sfæren ruller Major Parkinson uforstyrret avgårde, uten grenser og i ensom majestet.

Som liveband er Major Parkinson en tsunami av energi, et altoppslukende, intenst og surrealistisk rockesirkus. Det er en komplett pakke, der et spastisk og forrykende show, vaudeville-estetikk og musikalske krumspring går hånd i hånd. Kombinasjonen av det vakre og det groteske er et essensielt element – det å gå gjennom noen prøvelser på veien mangedobler verdien av bekymringsløse, ekstatiske øyeblikk.

Gjennom et utall konserter i inn- og utland har bandet opparbeidet seg rykte som et av Norges mest spennende liveband, i tillegg til det aller viktigste, en raskt voksende og lojal fanskare.

 

Utdrag fra anmeldelser:
—–
“Songs From A Solitary Home” (Aug 2010)

”årets beste plate”
iTromsø 6/6

”.. Majorene overgår faktisk forventningene etter det selvtitulerte førstealbumet.”
smis.no 6/6

”.. Major Parkinson høres til tider ut som en Mike Patton som fremfører Danny Elfman-komposisjoner.”
Dagbladet 4/6

”.. Bandets største styrke er egenskapen til å skape godlyd av all ulyden, og samtidig virke genuine.”
Romerikes Blad 5/6

“.. Det spastisk forrykte akkompagneres av det avsindig viddfylte i en produksjonsregi så rigid at det bare er å hive penger i hatten.”
Bergensavisen 5/6
—–
“Major Parkinson” (Aug 2008)

“…et stort album. Akkurat hva norsk pop trenger.”
Dagens næringsliv

“…majorene strør om seg med intelligente hooks og glimrende melodilinjer.”
Bergensavisen 5/6

“… På sin selvtitulerte debutskive utviser de et tempo og en selvsikkerhet mange andre band bare kan se langt etter, frenetisk fra ende til annen og med en relativt sømløs blanding av stilarter.”
Rocky 4/5

“…Med estetikken fra the Pixies, bråkjekkheten til Frank Zappa og tekstinnholdet fra en bisarr, stygg og vond verden, smeller de unorske nordmennene i Major Parkinson til med ei skive fra en annen verden.” – Tønsbergs Blad 5/6

www.majorparkinson.com