LILLASYSTER gjenerobrer Norge (27/4)

LILLASYSTER gjenerobrer Norge (27/4)

Fredag 27. april 2012 – Trondheim/Blæst

 

LILLASYSTER

+

EYE OF HORUS

 

C.C. NOK 200/250

20 år leg plikt

 

När det legendariska svenska hardcore bandet LOK efter ett antal guld och platina utmärkelser, Grammisar och utsålda turner bestämmer sig för att göra lidandet kort, och plötsligt lägger ner bandet, uppstod ett tomrum. Ett vakuum. Sångaren Martin Westerstrand och basisten Daniel Cordero tar, efter en tids behövlig
vila, åter på sig oket att vilja vara det tyngsta bandet din
Jlickvän älskar att hata. Lillasyster, Sveriges kortaste och tjockaste band, fyller nu detta vacuum till bredden.

Med Ian Paolo Lira bakom trummorna och Max Flövik på Gitarr debuterade Lillasyster med försäljningssuccén ”Hjärndöd Musik För En Hjärndöd Generation” sent 2007. Singeln ”Umbrella” tar bandet till oanade höjder. Massiv rotation på radio, over 1.000.000 visningar på YouTube, och medverkan I Jlertalet Svenska TV produktioner.
Uppföljaren ”Det Här Är Inte Musik, Det Här Är Kärlek”, släpptes den 27:e maj 2009 (Tjockis Records Universal).

Bandets båda album släpps I en specialutgåva I Norge, och bandet har turnérat framgångsrikt I grannlandet store delen av 2010, med besök på I princip alla relevanta rockfestivaler. Daniel Cordero väljer under hösten 2010 att avsluta sin musikaliska karriär, och lämnar plats för Andreas ”Andy Oh My God” Bladini, som agerat ljudtekniker för bandet sedan starten 2007. Under våren 2011 har bandet befunnit sig I studion för att spela in sitt tredje album, det första att ges ut på skivbolaget Ninetone Records (Takida, Corroded, Entombed). Första singeln från albumet, som går under arbetsnamnet LILLASYST3R, är Så Jävla Bra. Låten har legat A-listad
På Radio Bandit från maj-september, och toppade kanalens Most Wanted-lista under stora delar av sommaren 2011. Det nya albumet LILLASYST3R, släpps 25:e januari 2012.