1349 erstatter for ABORTED på Inferno

1349 erstatter for ABORTED på Inferno

1349 erstatter ABORTED på INFERNO festivalen
ABORTED kan dessverre ikke spille på INFERNO Festivalen i år men lover å komme sterkere tilbake ved en senere anledning. Vi er veldig glade for at Oslo’s 1349 kunne stille opp på så kort varsel for å gi folket ekte norsk black metal under årets svarte påskefeiring!

1349:
1349 ble dannet av medlemmer fra bandet Alveheim i 1997 og bandet tok navnet som  1349 er året da svartedauen kom til Norge. 1349 har stor internasjonal anerkjennelse og turnerer verden rundt på fast basis. De er kjent for å levere ekstraordinære live-show som ofte starter med at trommis Frost (Satyricon) og gitarist Archaon blåser flammer på scenen.

Vokalist Ravn har uttalt Celtic Frost som sin største inspirasjon og har bl.a gjort gjeste vokal på Celtic Frost skiva Monotheist. I 2006 turnerte 1349 med bandet på deres USA turne. 1349 spilte også inn en cover versjon av Mayhems "Buried by Time and Dust" på sitt debut album «Liberation» for å hedre bandene som har inspirert dem siden begynnelsen.  I 2010 slapp 1349 sitt femte album i Europa og USA hvor de vender tilbake til sitt umiskjennelige tidlige super raske lyd, obskur ned-på produksjon med ambient stemninger.

1349 har turnert med band som Carcass, Suffocation, Aborted og på deres siste opptreden på INFERNO Festivalen i 2008 gjestet Celtic Frost’s  frontmann Tom Gabriel Fischer  1349 på scenen! Siden de deler samme scene i år igjen kan vi håpe på en gjentakelse?  Vi gleder oss til å se 1349 igjen på INFERNO og de lover å by på en konsertopplevelse du sent vil glemme!

INFERNO METAL FESTIVAL har blitt en svart påsketradisjon for metalfans, band og internasjonal musikkbransje med nærmere 50 konserter i løpet av påskeuka siden starten i 2001. INFERNO tilbyr publikum eksklusive konserter i unike omgivelser med noen av verdens beste ekstrem metal – og eksperimentelle artister: fra nye undergrunnsband til etablerte storheter.

I tilegg til en helvetes mange band, sørger INFERNO for mye mørk moro mellom konsertene også. Årets nyhet er INFERNO OPEN – offisiell Hang-Out på INFERNO’S Festival Hotel Clarion Royal Christiania. Åpent for alle fra kl 12 hele påsken med stands, shopping, DJ’s, Metal Quiz med Fete premier, Performance, cocktailbar og Afterparties

INFERNO METAL KONFERANSE, IMC
, går over tre dager hvor årets tema er mulighetene i den nye digitale æra med music blogging workshops, hvordan jobbe i studio og speed meetings for bransje folket. IMC har blitt en viktig møteplass for internasjonal metal bransje og samler hvert år media, plateselskap og artister fra inn- og utland. På Rockefeller blir det tradisjonen tro INFERNO METAL EXPO, IMX! Et eget område hvor du finner stand på stand med merch,klær, smykker, skiver, band-signing sessions og egen tattoo lounge!

INFERNO FESTIVALEN ønsker alle velkommen til nok en svart metalpåske i Oslo fra 4.-7. april 2012 – for fire dagers fest, black-metal sightseeing, expo, bransjekonferanser, tattoo og kunstutstillinger. Vi gleder oss!

Band som spiller på INFERNO 2012:

ARCTURUS –  AUTOPSY – BORKNAGAR
WITCHERY – TRIPTYKON – DECAPITATED – ABSU – 1349 – TSJUDER – AGALLOCH
ANAAL NATHRAKH – EARTH-  SOLSTAFIR – EINHERJER – CHURCH OF MISERY
ONE TAIL, ONE HEAD – VESEN – NEKROMANTHEON – MERAH – THRONE OF KATARSIS
VOID OV VOICES – MANIFEST – VELNIAS – TROLLFEST – CHTON
HEADSPIN – THE MONOLITH DEATHCULT  – DUNDERBEIST – SOLSTORM – ANCIENT VVISDOM
THE KONSORTIUM – UNDYING INC – RIBOZYME
DEAD TROOPER – AEON THRONE – Ô PAON – EXECRATION – CLEAVER – NECRONOMICON
MOUNT EERIE – CORPUS MORTALE -NOISER – AGGREVATOR – GATE TO KHAOS – SVARTTJERN – KIRKEBRANN – MAGISTER TEMPLI – VIÐR