TORCH på Bergensbesøk (23/2)

TORCH på Bergensbesøk (23/2)

Torsdag 23. februar 2012 – Bergen/Hulen

 

TORCH

+

THE EXECUTIVE SUITE

 

C.C. NOK 130,-

18 år leg plikt

 

 

Har du mye å tenke på og trenger en real utblåsning? Er det mye rusk på hjernen? Har ikke vintermørkret helt sluppet tak i deg enda? Da må du ta turen til Hulen denne kvelden og bli revet med på en musikalsk karusell av dimensjoner. Torch kommer til Hulen denne kvelden med sitt nye album «Pt. IV: A New Beginning» og er klar til å rocke til krampen tar deg.

Torch entret musikkscenen med den eksplosive EPen «Visions of…» i 2003 og fulgte dette fort opp med en turné i Norge og Storbritannia. I løpet av disse to turneene har de bygd opp en stor fanskare i begge land med sin unike blanding av metal/hardcore og melodiske refreng. I 2006 kom debutalbumet «Death to Perfection» som det var knyttet store forhåpninger til, der de oppfylte mye av forventningene, men som BTs anmelder sier om «Pt. IV: A New Beginning»; “Nå er annenplaten endelig her, og bandet har lagt på seg flerfoldige musikalske kilo siden sist. Det kler dem svært godt.” (5/6).

Ikke bare er gutta i Torch gode musikere med god teft, de har også vært så heldige at de fikk med seg selveste Steve Evett som tidligere har jobbet med storbandet Sepultura. Ikke bare ble Steve Evett en fan av bandet, han fikk også landsmannen Alan Douches (Mastodon, Sufjan Stevens, Converge) til å mastre albumet. Som frontmannen selv sier om albumet “- Lyden er fet, men likevel ikke for plastikk – men organisk, sier Forbord fornøyd, mens Pettersen med et glis legger til – For pengene vi investerte, fikk vi knall lyd – og en fyr som snakker pent om oss i metalmiljøet i USA”.
 
Om du lurer på hvordan Torch fikk med seg Steve Evett og Alan Douches kan du lese resten av intervjuet her!

 

TheExecutiveSuite_12.jpg

 

Haugesundsbaserte The Executive Suite gir deg knusende hardrock, svevende progressive melodilinjer og nådeløs perkusjon i salig forening, spilt med råskap, hjerte og lidenskap.

Bandet består av gitaristene Sigve Husebø og Hans Magne Skard, trommis Tom Andre Enge, bassist Ole Moldesæther og vokalist Sigurd Olaisen. De to sistnevnte er medlemmer av thrash metal enheten Battered, "et av Norges aller beste liveband…" – Scream Magazine.

Inspirert av alt fra klassisk 70-talls prog, klassisk rock til ekstrem metal og hardcore – The Executive Suite er ikke for alle. Dette er bandet for dem som vil ha det lille ekstra uten å måtte synke dypt ned i puristenes hengemyr. The Executive Suites audiovisuelle molotovcoctail serveres live og nytes best i godt selskap.