KING DIAMOND til Sweden Rock

KING DIAMOND til Sweden Rock

HAN ÄR TILLBAKA: KING DIAMOND TILL SWEDEN ROCK FESTIVAL. ENDA
SPELNINGEN I SKANDINAVIEN 2012!

kingdiamond_main.jpg

 

KING DIAMOND (DEN)

Skandinaviens mest ikoniska heavy metal-musiker någonsin är danske sångaren King Diamond. Han slog igenom i början av 80-talet med de nu legendariska Mercyful Fate, för att 1985 gå vidare med det band som bär hans eget namn. Här vidareutvecklade den karakteristiskt sminkade vokalisten sin ödesmättade, diaboliska heavy metal med falsettsång i samarbete med svenske gitarristen Andy LaRocque. Bandets mest berömda verk är sannolikt de tre klassiska konceptalbumen från slutet av 80-talet: "Abigail" (1987), "Them" (1988) och "Conspiracy" (1989). 2007, efter tolv framgångsrika King Diamond-album, tvingades sångaren dra sig tillbaka på obestämd tid på grund av ett komplicerat diskbråck. Tre år senare måste han dessutom genomgå en omfattande hjärtoperation. Nu, slutligen, är den långa och svåra väntetiden över. King Diamond är tillbaka och äntrar scenen på SRF 2012. Sällan har en comeback varit mer efterlängtad!
Spelningen på Sweden Rock blir dessutom den enda i Skandinavien under 2012!

 

Mer info på vår hemsida.