SHINING + EL DOOM med Trondheimsgig (21/1)

SHINING + EL DOOM med Trondheimsgig (21/1)

Lørdag 21. januar 2012 – Trondheim/Samfundet – Storsalen

 

SHINING

+

EL DOOM & THE BORN ELECTRIC

 

C.C. NOK 190/230

18 år leg plikt

 

Det er med glede vi kan presentere Shining i Storsalen, med El Doom & The Born Electric som oppvarming!

Melding fra 22: "Det er med tungt hjerte at vi må avlyse konserten på Samfundet den 21.01.2012, samt opptreden på UtAwards samme kveld. Grunnen til dette er at pappa’n til vokalist, Per, gikk bort tirsdag kveld. Det blir en tøff tid framover, og vi håper alle forstår at vi ikke kan gjennomføre konsert nå til helga."

Billetter til konserten i Storsalen kan evt. refunderes i billettluka på Samfundet lørdag fra kl 1830.

Konserten med Shining + El Doom avholdes uansett, og vi anbefaler selvfølgelig likevel å oppleve disse to bandene live i Storsalen.

Shining

Shining er et av landets aller mest spennende band og har sprengt musikalske grenser med sin tilnærming til jazz, metal, prog og støy.

2010 ble deres store år etter at deres femte album, Blackjazz, ble sluppet. Albumet kom til topps på dusinvis av "best of"-lister over hele verden. Dette inkluderer topp-plasseringer hos VG, Dagbladet, Lydverket, Adressa, Pitchfork’s Reader Poll og i NRK Pyro’s lytterkåring. Musikken er enda mørkere og vridd på den nye plata. Blackjazz er egentlig et veldig dekkende navn, for denne musikalske eksplosjonen kan kun beskrives som sort jazz. Nå opplever de en popularitet som få band innen disse stilartene er i nærheten av, mye takket være deres rå og tighte sceneshow med Jørgen Munkeby på saksofon i front.

Shining var i 2010, som første band noensinne, nominert i metall-klassen i Spellemannprisen med ei plate med ordet "jazz" i platetittelen. Samme år vant de også aha-stipendet.

Shining slapp 11.11.11 Live Blackjazz, sitt første live album+dvd fra Rockefeller i Oslo, og vil turnere Norge i hele januar, inkl i Storsalen i Trondheim!

El Doom & The Born Electric

El Doom (aka Ole Petter Andreassen) tar på sitt 20`ende album som artist styringa helt selv. Etter å ha gjemt seg bak diverse vokalister, har tiden kommet for å sette sin egen stemme i fokus, samt å til fulle leve ut progtendensene som alltid har lusket i bakgrunnen i både Thulsa Doom og The Cumshots. El Doom tenker å gjøre nybrottsarbeid på samme måten, denne gangen er det classic-rock inspirert prog som skal få en god makeover. Mannskapet er på plass: Haavard Takle Ohr (El Cuero, trommer), Brynjar Takle Ohr (El Cuero, gitar), Hedvig Mollestad (Jon Eberson Group, gitar), Nikolai Eilertsen (Big Bang, bass), Jon Eberson (gitar), Ståle Storløkken (Elephant 9, tangenter), Mikael Lindquist (Dum Dum Boys, tangenter) vil sørge for at den søttitalls-elegansen man virkelig trenger til et slikt prosjekt blir perfekt ivaretatt.

Bandene gleder seg vanvittig til denne konserten, og vi kan love et show helt utenom det vanlige! Det er ikke usannsynlig at dette blir konserten "alle skal på" i 2012, og konserten "alle hadde vært på" i 2013.