1349 på trøndervisitt (13/1)

1349 på trøndervisitt (13/1)

Fredag 13. januar 2012 – Trondheim/Samfundet – Klubben

 

1349

+

IRR

 

C.C. NOK 180/220

18 år leg plikt

 

Hva passer bedre på fredag 13. januar enn ordentlig norsk svartmetall? 1349 står klare i Klubben for å gi deg musikk fra mørkets avgrunn og med seg på support har de Irr.

1349 steg opp av asken til Alvheim i 1997 og bandet består i dag av medlemmene Ravn (vokal), Archaon (gitar), Seidemann (bass) og Frost, kjent fra Satyricon, på trommer.

1349 er kjent for å ha en innovativ holdning til svartmetallsjangeren og musikken deres blir beskrevet som "aurial hellfire", noe som blir noe sånt som musikalsk helvetesild på godt norsk. Apropos Norge, 1349 henter sitt navn fra det året svartedøden kom til Norge og bandet blir hyppig sammenlignet med band som Enslaved, Burzum, Darkthrone, Immortal, Mayhem og Gorgoroth. Sistnevnte turnerte de også med en periode. I de siste årene har 1349 virkelig begynt å flekse muskler, og i 2010 kom deres mest brutale skive til dags dato ut. DEMONOIR er fyllt til randen med abyssisk mørke og en energi fra helvete.

Irr kom blodig og skrikende til verden i 2004, født av fire muskalske ildsjeler. De herjet i Molde og omegn med sine brutale og energiske sceneopptredener, og vakte stor forakt, skrekk og gru. To har overlevd, og med ny gitarist kriger de videre! Irr holder nå til i gruvene under Ila i Trondheim, blodige gruveklær, spett og slegge, de planlegger et grufullt komplott. Mørkere og mer brutale enn noen gang, er Irr igjen på ferde!