SHINING spiller i Hulen (12/1)

SHINING spiller i Hulen (12/1)

Torsdag 12. januar 2012 – Bergen/Hulen

 

SHINING

+

EL DOOM & THE BORN ELECTRIC

 

C.C. NOK 200

18 år leg plikt

 

Med fem fantastiske album; der «In the Kindom of Kitsch», «Grindstone» og «Blackjazz» er juvelene, har Shining erobret Norge med sin brutale, energirike og rivende musikk. En progresiv blanding av støy, jazz og metal er det du får oppleve denne januarkvelden. Shining sitt lydbilde har blitt hyllet på blogger av lytterne og i musikkmarkedet av kritkerne. De har solgt mann av huse på de fleste konertene og levert noe av det mest levende og pulserende på norske scener i lang tid, noe så levende og pulserende at de bestemte seg for å lage en livedvd som ble sluppet 11.11.11!

Det er få ting som kan sammenlignest med å se Shining på scenen. Idet bandet vrenger kapasiteten ut av instrument og stemmebånd drar de deg med på en reise full av galskap og nervepirrende spenning. Dette er et band det er verdt å få med seg. Et brutalt og hardt lydbilde som forlater deg lamslått, rystet, men lykkelig. "Komplett galskap" sa anmelderen for groove.no, før han  gav den 6/7, og vi er enig. Galskap på den best mulige måten!

Shining startet som et eksperimentelt jazzband i 1999, men har endret retning flere ganger siden den tid. I dag ligger de i et landskap mellom jazz, metal, støy og prog – en kombinasjon man ikke ser hver dag. Hovedmann Jørgen Munkeby har spilt i anerkjente Jaga Jazzist i en rekke år, og det er tydelig at bandet har utspring fra jazz-sjangeren. Likevel viser Shining at de er noe helt originalt og utradisjonelt som ikke viser noen som helst aktelse for etablerte sjangergrenser og konvensjoner.

Shining har blitt sammenlignet med alt fra The Mars Volta til Slayer og King Crimson via Mahavishnu Orchestra og Ornette Coleman. Disse er alle artister man kan høre deler av i Shining. Rekken av positive anmeldelser var endeløs, men én ting var kritikerne enige om: Shining har en slående originalitet over seg, og makter å kombinere vidt forskjellige sjangre på en fabelaktig måte.

Kveldens support er El Doom & The Born Electric.

Det er mildt sagt sjelden vare med norske debutplater som fremstår med så stor modenhet og selvsikker kvalitet som tilfellet er med El Doom & The Born Electric. Skjønt debutanter kan hverken hovedmannen selv eller hans medsvorne sies å være. Dette er El Doom, aka Ole Petter Andreassen (Thulsa Doom, The Cumshots), sitt 20`ende album som artist, han har vært nominert fire ganger til Spellemann og vunnet to.

Selv om dette er et band i navnet er det ingen tvil om at det er Ollis sitt prosjekt, det første hvor han helt og holdent har styringa selv. El Doom & The Born Electric spiller klassisk tung og melodisk progressiv rock i nærheten av Deep Purple, Rush, Opeth og Mastodon uten å ligne plagsomt på noen av de.

På debuten består The Born Electric, i tillegg til Ollis på gitar og vokal, av noen av landets fremste musikere med fartstid i band som El Cuero, Elephant9 og Big Bang; Brynjar Takle Ohr på sologitar,
Hedvig Mollestad Thomassen på gitar og hammond orgel, Ståle Storløkken på hammond orgel, Mikael Lindquist på hammond orgel og mellotron, Nikolai Hængsle Eilerstenpå bass, og Haavard Takle Ohr på trommer.

Brødrene Takle Ohr og Nikolai Hængsle Eilertsen får på denne skiva virkelig vist hvor rå de er, og i tillegg får vi to gjesteopptredener fra Jon Eberson, som i sitt 60´ende år mer vital enn noensinne.