TRONDHEIM CALLING med nytt artistslipp

TRONDHEIM CALLING med nytt artistslipp

Trondheim Calling Live 2012 – Programslipp!

 

Fra før har de sluppet 20 demoartister, nå slipper de 17 øvrige navn til Trondheim Calling Live 2012!

Blant artistene har vi en trøndersk nysignering til Universal med The South, en Urørtfinalist I Bendik, vi har flere gjester utenbys I artister som Einar Stray fra Oslo og Jabba The Butt fra Tromsø, og vi har tidenes første internasjonelle booking med Scarlet Chives fra Danmark som gjør sin aller første konsert I Norge under Trondheim Calling Live 2012!

Trondheim Calling Live 2012 er en musikkfestival og konferanse som går av stabelen for andre gang 27-28.januar 2011 på Byscenen og Brukbar i Trondheim. Kvartalet gjøres om til et festivalområde for en helg, med totalt 4 scener og 37 artister på kveldstid, og musikkonferanse på dagtid med tilsammen over 20 foredragsholdere og workshops. Til konferansen slapp vi tidligere denne uken nyheten om at Rune Grønn, en av grunnleggerne i Turboneger og mangeårig A & R i Universal Norge kommer for å fortelle sine historier, det gjør også Skotske Andy Inglis som skal holde et lengre foredrag om det Britiske konsertmarkedet, samt Music Export Norway som skal fortelle om sitt arbeid. 

Trondheim Calling Live 2011 trakk over 2200 publikummere og ble helt utsolgt begge dager og ble betegnet som en stor suksess. 


Billetter og delegatpass selges på www.trondheimcalling.no


Programslipp 9.desember

The South

The South er endelig klar med sitt andre album! De har spilt inn ei plate som på mange måter løfter rockens zenit, musikken Little Feat, Grateful Dead og The Band laget på første halvdel av 70-tallet, inn i vår tid. Albumet er produsert av Motorpsychos Bent Sæther, og er et oppkom av geniale låter, tette harmonier og et lekent band som du hører har det vanvittig morsomt når de spiller inn låtene sine live i studio.  Bandet er på alle måter et fantastisk liveband, det fikk også verdens største plateselskap, Universal, erfare da de overvar en konsert med bandet i Oslo tidligere i høst. Resultatet ble platekontrakt, og albumutgivelse i mars 2012!

Scarlet Chives (DK)
Når det danske bandet Scarlet Chives dukket opp i den norske musikkbevistheten, på norsk plateselskap, litt ut fra ingenstedshen, tok det ikke lang tid før folk snudde seg og spissa ørene når de hørte andre hviska til hverandre "har du hørt Scarlet Chives da?". Hei du, ild i tørt gress.For makan til mottagelse blant den mer dyptdykkende musikkpressen skal man lete med lupe etter: "Hvem hadde trodd at en av årets beste plater kom fra Danmark?", "Scarlet Chives might be one of my favourite new bands this year", "Et av de mest spennende banda innen sjangeren det siste tiåret", "Scarlet Chives har laget et av de beste albumene jeg har hørt i år", "Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte og når jeg prøver, finner jeg ut at det beste er begge deler. Samtidig. For Scarlet Chives er så bra." De 6 deilige piger og drenge i Scarlet Chives serverer for aller første gang på en norsk scene sin velrørte cocktail med dansk monsterpop på Trondheim Calling. Syns du et band som er inspirert av Cocteau Twins, My Bloody Valentine, filmmusikken til Bladerunner og den danske skjærgård høres smukt ut? Da er du herved invitert. Slipp skuldra ned, nyt det, og slipp Scarlet Chives helt inn.

Einar Stray (Oslo)

21 år gamle Einar Stray debuterte i februar 2011 med albumet "Chiaroscuro", til noen av de beste kritikkene en ung norsk debutant noensinne har fått. Etter å ha druknet i femmere og seksere fattet utlandet interesse for Stray, og albumet ble lansert i Tyskland, Sveits og Østerrike i januar 2012 med over 20 livedatoer i forbindelse med dette. Sammen med sitt unge, men sterke band kommer Einar Stray rett fra denne turneen til Trondheim Calling. Oppmøteplikt!

Margaret Berger (Trondheim)

I fem år har hun holdt seg unna rampelyset. Nå er hun endelig tilbake!  Siden 2006 har Margaret kombinert karrieren som musikkprodusent på NRK P3 med jevnlige reiser til London for å unnfange det etterlengtede oppfølgeralbumet til hennes tidligere suksesser. Det siste året har derimot alle distraksjoner blitt lagt til side, og all fokus rettet mot hennes tredje, foreløpig navnløse album. Dette jobber hun frem sammen med samarbeidspartner og produsent Tomas Nærbø Smågesjø i deres studio i Trondheim. Margaret er en artist med markant personlighet som blomstrer best i den syntetiske verden og omfavner elementer som synth, fantasi, sci-fi, rave, neon og med stor suksess. Til slutt høster hun dem inn til en unik blanding av discopop, house og electro. 

Bendik  (Trondheim)

Bendik er et møte mellom iskald pop og varm ambiens, skjønn melankoli og støy. Et møte som hugger tak i deg og lurer deg inn i urolige farvann får deg til å lukke øynene og føler intensiteten langt inn i sjelen. Silje, Erlend og Eivind har hatt en travel festivalsommer med jobber på Slottsfjell, Øya og Pstereo som høydepunktene. I mars 2011 slapp Bendik sin hjemmesnekra og limiterte EP "Stille EP" i 100 eksemplarer, samtidig som de ble kåra til Ukas Urørt for låten "Igjen". Dette resulterte i at bandet vant Urørt-duellen og er nå i Urørt-finalen som arrangeres i januar. Videre ble bandet booket inn som et av juryfavorittene til neste års ByLarm og Trondheim Calling. Bendik skal gi ut en liten, men dog så spesiell, EP i februar 2012 og debutalbumet slippes ut mot høsten på det Trondheims baserte plateselskapet Riot Factory.

Angelica’s Elegy  (Trondheim)

Angelica’s Elegy spiller nydelige popsanger inspirert av Beach House, Deerhunter, Radiohead og Dungen. Bland dette med Disney-inspirert koring, skeive gitarer, annen ulyd og angstvokal og du får en nydelig miks av melankoli og lo-fi indierock. Sammen lager guttene i Angelica’s Elegy musikk som maler et variert og skittent lydbilde med innslag av stemningsfull ro og grumsete støy. Drivende trommer, stueorgel, skitten bassgitar og støyete gitarer. Angelica’s Elegy ble kåret til Ukas Urørt i oktober 2011 med låten "Hazy Days Of Yesteryear", og nå er de med i trekningen om plass i årets Urørt 2011. Bandet ble også Trondheims-finalistene i Zoom. 

The Avalance  (Trondheim)

The Avalanche spiller støyrock med begge føttene godt plantet i klassisk shoegazetradisjon, samtidig som de smidig kombinerer de beste elementer fra andre sjangre. Fengende melodier gjemt under endeløse lag med vindskeiv gitarstøy, drivende trommer og fuzzsprengt bass koblet sammen med den herlige lyden av varme synther gjør at lytteren blir kastet fram og tilbake mellom bølger av deilig pop og skitten støy. The Avalanche ble kåret til Ukas Urørt i uke 3, 2011. The Avalanche gis ut på Riot Factory’s underlabel Sad Songs For Happy People. Debutplaten kommer i 2012!

Synne Sanden (Oslo)

"Synne Sanden er alt annet enn A4, og har ikke til hensikt å gjøre karriere som snill syngedame." Dette skrev Agderposten om Synne Sandens opptreden tidligere i år for hennes opptreden på en av norges største festivaler. Dette utsagnet gjenspeiles på hennes debutskive som inneholder 9 knallsterke låter som leker seg i landskapet mellom minimalistisk elektronika, jazz og eksperimentell pop. Sammen med produsent Bugge Wesseltoft og gjestemusikere som Mathias Eick, Mathias Stubø og Moddi har hun laget en av de mest spennende skivene i 2011.

"Vokalist Synne Sanden kan til tider minne om både P.J. Harvey, Kate Bush og Tori Amos. Bare enda mer intenst til stede. Hun synger med hele kroppen og vrenger tilsynelatende ut sjelen sin i hver eneste melodi. Selvfølgelig med full stemmekontroll og perfekt timing." – Bergens Tidende

Bad Spit  (Trondheim)

Ole Martin Hellesø har under kunstnernavnet "Bad Spit" produsert, skrevet og spilt inn musikk i 15 år uten en offisiell utgivelse til dags dato. Mange prosjekter er lagt ute for gratis nedlasting og gitt god kritikk, samt det siste prosjektet i form av albumet "Arkana" som fikk terningkast 6 i Adresseavisen. Musikkstilen blir ofte beskrevet som en blanding av alternativ hip-hop, country og folkemusikk. Tekstene er til tider personlige, med innslag av historiefortelling og en observasjon av verden og samfunnet, ofte i ett objektivt perspektiv. Alle tekstene blir fremført på trøndersk dialekt. Tidligere samarbeidspartnere innen musikk har vært bla. Joddski (Tungtvann), Jaa9 & OnklP (Dirty Oppland), Goretex (Non Phixion, USA), Bloodline (USA) og Newsence (USA). Bad Spit er en viktig institusjon i norsk musikk, som har tatt sjansen på å i over ett tiår ha holdt på dialekten sin i en musikksjanger som inntil nylig har hatt vanskelig for akseptere bruk av morsmålet. I tillegg er Bad Spits musikk lett likt på kryss av sjangre og kan fungere som en brobygger mellom ulike musikkscener som rock og hip-hop.

I Love Wynona  (Trondheim)

Historien om I Love Wynona startet i 2003 da musiker og forfatter Frode Sander Øien la ned sitt kritikerroste band Sanderfinger, og gikk i skjul for å lage ny musikk. Etter seks års arbeid i studio kom albumet A Beautiful Noise i 2009. Lei av presseoppmerksomhet nektet Øien plateselskapet å promotere plata, og den ble sluppet i stillhet i Skandinavia, Japan, Tyskland, Finland og på Island. Utgivelsen mottok likevel strålende kritikker fra den alternative musikkpressen, og ble kalt en av de mest interessante lytteopplevelser dette tiåret, med et unikt melodisk landskap, og en helt egen sound som spenner fra de svevende høyder til det aggressivt støyende. Bandet har nå vært i studio i to nye år og har nytt album på gang til våren 2012.

Jack Dalton  (Trondheim)

Jack Dalton hadde en heidundrenes fest i 2010. De startet festen ved å vinne Zoom-finalen i februar, svingte seg videre på Rockefeller og Bylarm, før de så dro på Norgesturné med Urørt-vinnerene i The Pink Robots. Da våren kom i april slapp de debutskiva "Never Mute Noise, Just Turn Down Sleep" til sterke anmeldelser landet rundt, bl.a femmere i Dagbladet og Adressa. Før releasefesten rakk å dø ut var Jack Dalton allerede i gang med en svett og intens festivalsommer, med Pstereofestivalen som et avsluttende festival høydepunkt. I løpet av 2012 skal de gi ut 3 parter, på 10” vinyl i begrenset opplag, som til slutt skal resultere i en samleutgivelse. Hver part skal ha ulike produsenter for å skape et bredt musikalsk uttrykk.

Jabba The Butt (Tromsø)

Jabba the Butt er en eksperimentell bråkerock-duo bestående av Rolf-Ole Rydeng Jenssen og Lars-Erik Kroken Mikkelsen, som opprinnelig kommer fra Sørreisa. Med bare to medlemmer; en bassist og en trommis, er soundet dømt til å bli ukonvensjonelt. Det er i aller høyeste grad tilfelle med Jabba the Butt. Bandet låter skittent, røft og tidvis temmelig groovy og støyete og får deg til å tenke på ny hardcore og gammel sludge og heavy. Bandet har hele veien levert et overbevisende liveshow, hvor de har vist seg nyskapende og interessante.

LAMA (Oslo)

Den siste dagen i september slapp Lama sitt tredje album Endless Repeats til gode anmeldelser. Lama har siden det startet som et enmannsprosjekt i 2008 blitt spontanbooket til Øyafestivalen, gitt ut flere skiver i skjæringspunktet mellom postrock, pop og jazz, og sikret seg en stor tilhengerskare. Endless Repeats er bandets desidert mest ambisiøse prosjekt til nå, en fullkommen popplate innspilt i vakre Ocean Sound på Giske og mikset av legenden Jørgen Træen.

Little Hands of Asphalt (Oslo) 

The Little Hands of Asphalt slapp sin debutplate i 2009 til gnistrende kritikker fra en samlet musikkpresse. I februar 2012 kommer endelig oppfølgeren. Plata har fått navnet "Floors" og er en destillert utgave av nettopp det alle likte ved den første utgivelsen. Sjur Lyseid skriver fortsatt låter med skarp penn og leverer smarte hverdagsobservasjoner og skråblikk på tilværelsen. Rent tematisk dreier dette albumet seg mer rundt framtidsskeptisisme generelt og Bjørvika spesielt. En godbit, med andre ord!

Dominic  (Trondheim)

Guttene fra Rognan kan skilte med tiårsjubileum i år, og har 2 album, en mengde mindre utgivelser og over 250 konserter fordelt på 8 europaturneer på samvittigheten. Bandet er nå i full gang med jobbingen på sitt tredje album. To låter fra det kommende albumet har nylig blitt sluppet på 7 tommer, og låten "Skin Deep" er det også laget en kortfilm og musikkvideo til, som er regissert av franskmannen Julien Levy. Det var med utgivelsen «Nord» fra 2009 (Fysisk Format/Denovali Records) at Dominic for alvor gjorde seg bemerket Norge. Men lenge før den tid har bandet vært for svart gull å regne i hardcorekretser i Norge og Europa. Dominic har blant annet turnert og spilt med band som Rumble In Rhodos, Manhattan Skyline, Snöras og Desperado.

SKA-frika (Hommelvik)

SKA-frika er et blåseorkester som ikke uventet spiller ska. Bandet har spilt sammen siden 2009 og huser en stor gjeng fra 16 til 21 år. Musikken er i stor grad heimbakt og alt er på norsk. Musikken kan beskrives som energisk og hoppende samt at bandet jobber også mye for å fremføre en best mulig scenisk opplevelse. De beskriver også musikken sin som gladmusikk som får alle til å hoppe. SKA-frika har spilt på blant annet Jorddunst, Soråsfestivalen, Vannspeilet og Kongsberg Jazzfestival i løpet av de siste to årene, og i 2012 er de plateaktuelle!

MIO  (Trondheim)

Råkkenråll, indie, hardrock, disko, synthpop, selvsikkerhet, store ord og virkelighetsfjerne ambisjoner. Homoerotiske tendenser, paljetter og svette. MIO er utagering i sin reneste form. MIO er bandet du ikke er sikker på om du elsker eller hater. MIO er vorspillet du motvillig blir med på, som viser seg å bli den feteste festen du noen gang har opplevd. MIO er kjærlighet. MIO er et monster, som spanderer en øl og lurer deg ut på dansegolvet, selv om du egentlig hadde tenkt å ta det rolig.