RHINESTONE – Ungdom som kjedet seg

RHINESTONE – Ungdom som kjedet seg

Nedstemte gitarer og tunge riff var det som møtte meg en torsdagskveld på Checkpoint Charlie i Stavanger. Rhinestone, som består av Simen Midtbø på gitar, Toralf Årsvoll på trommer, Jonas Onarheim på bass og Anwar Ajmi på gitar samt vokalarbeid, var helt ukjent for meg, men etter å ha levert en glimrende konsert med mye liv og god musikk fikk jeg slått av en prat med gjengen litt senere på kvelden.

Rhinestone (3).jpg

Fortell oss litt om Rhinestone

Anwar
Vi er et band fra Stavanger (Marieroog Sola), som har spilt siden november i fjor. Vi spiller ganske jevnt og trutt, 2-3 ganger i uken. Up and coming!
Vi var musikere uten band..

Jonas
Ungdom som kjedet seg!

Anwar
…og kompiser som hadde tilgang til instrumenter og øvingslokaler hvor vi satt og jammet og fant ut av vi skulle starte band og gjøre det til noe litt større.

Simen
Etterhvert som jeg begynte å spille gitar ville jeg spille sammen med andre, de fleste ville jo det. Så da var dette en god mulighet og vi ble et band da.

Hvor kommer inspirasjonen fra?

Anwar
I starten var vi enige om prøve noe stoner rock aktig. Det var noe som var kult og som ikke for mange band gjør i Norge. Den tunge leaden, hippie inspirasjonen, 70-tallet, blues og slike ting følte vi manglet. Det var i starten, nå har vi funnet ut hvordan vi som band er og tenker ikke så mye på sjanger.

Jonas
Vi spiller det som er kult. En av oss kan finne opp et kult riff hjemme, så jammer vi på det. Alle tar med sin del av musikken inn i bandet.

Anwar
Vi kommer fra ganske forskjellige bakgrunner. Jeg spilte lenge i black metal band, Toralf er mer hardcore interessert, Simen er mer blues og 60-talls gitarist.

Jonas
Jeg bare var så dårlig å spille gitar at jeg måtte spille bass…

Rhinestone (2).jpg

Noen konkrete band som dere lar dere inspirere av?

Anwar
Kyuss, du kommer ikke utenom. Ellers, tja, det er mye. Sludgeband, f.eks Eyehategod, Weedeater
og slike ting.

Simen
Black Sabbath er jo store og ligger nok litt i bunnen. Sleep! Vi liker tunge riff.

Anwar
Du skal kunne headbange til det og det må være groove i det. Det er ikke "stå stille" musikk.

Har dere spilt inn noe?

Anwar
Vi har gjort en demoinnspillinger som var selvfinansiert og ble veldig så som så. Vi hadde dårlig tid og brukte meste parten av tiden til rigging. Vi har to demolåter ute på nettet på bandcamp og urørt. Så var vi nettopp i studio og spilte inn en sang studio i sammenheng med Undergrunnsfestivalen. Men vi har ikke spilt noe album eller EP enda, men det ligger i planene, det er bare finansiering og finne en plass å gjøre det.

Hva utstyr bruker dere i Rhinestone?

Anwar
Jeg er veldig glad i Gibson gitarer, men vi har ikke fått brukt så mye tid på det enda. Vi har fokusert mest på musikken først. Men jeg skulle gjerne hatt et Matamp stack og Gibson fra 60-tallet. Men som sagt er jeg veldig på Gibson gitarer. Hvis det ikke har humbucker kan du glemme det!

Jonas
Jeg bruker en "Tonebender MKII" klone på bassen, det er hemmeligheten bak basslyden.
Sammen med en Fender Precision bass som bruker de 4 mørkeste strengene fra et 5-strengersett.

Toralf
Jeg spiller på cymbaler jeg klarte å ødelegge for litt siden… Skulle selge dem og alt.

Simen
Jeg har en gitar som jeg kjøpte for lenge siden når jeg begynte å spille gitar. Det er vel en Wasburn Z X og noen tall og greier. Har aldri orker å lære navnet, men det er en Washburn, det vet jeg! Jeg har også satt på EMG 81 og 85 pickups som passer jævlig bra inn i lyden vår. Så bruker jeg en Fuzzface pedal, god klassisk fuzzlyd.

Bandets 2 innspillinger kan høres på bandcamp siden deres her:

 

http://rhinestone.bandcamp.com