Trippelgig på Sub Scene på fredag (11/11)

Trippelgig på Sub Scene på fredag (11/11)

Fredag 11. november 2011 – Oslo/Sub Scene

 

BLODSPOR

+

RECEPTIONIST

+

SILENCE THE SKY

 

C.C. NOK 50

 

FRI ALDER

 

 

BLODSPOR

Blodspor består av fem nihilistiske sjeler fra henholdsvis Oslos omegn og Hammerfest. Det hele begynte en kald vinternatt i 2006, da disse misantropiskesjelene braktes sammen og klekket ut en listig plan om å knuse alle sjangerbarrierer og skape noe nytt innen norsk metall. Resultatet ble teknisk, tung og brutal midt-i-trynet-metall med influenser fra det meste.

Musikken spenner over sjangre som grindcore, punk, hardcore, deathmetal og black metal, samt noen elementer av prog. Blodspor har aldri fulgt noen konservativ retning i forhold til hva som kan eller ikke kan spilles, noe som har ført til at de har skapt både låter og et lydbilde som er unikt. Live-messig har de vist seg å være ”a force to  be reckoned with!”

Blodspor gikk av med seieren i Deathmatch  2009 som ble arrangert iOslo og kom til finalen i Wacken Metal Battle tidligere samme året. Under by:Larm 2009 spilte Blodspor for fulle hus 3 dager på rad, samt spilte de opp til dans under Inferno Metal Festival (10års jubileum) i 2010. I juni samme året dro bandet til Danmark på en miniturnè med Billy Boy in Poison (DK).
I februar 2011 varmet Blodspor opp for legendariske Napalm Death på Sub Scene.

Blodspor spilte inn sin debutskive "Laughing through the Violence" hos Christian Wibe, (Animal Alpha), og slapp den 21.mai gjennom Indie Distribution.

 

RECEPTIONIST

Midt mellom sludge og screamo finner du disse gutta. Som en gyllen blanding av Dillinger og Cult Of Luna. Progressiv metal/hardcore hevdes det av Simon og Edvard, gutta bak det hele, som henholdsvis trakterer gitar på hver sin kant i Aristillus og Exit Irina.

I august gikk de i Caliban Studio sammen med produsent Ruben Willhem fra Haust og Fredrik Hillestad fra Kollwitz på vokaldetaljene og spilte inn albumet "This Is Everything".

Noe av resultatet er alt ute på nett, og Ny Musikk Hver Dag har følgende å si:

"Albumet er proppet fullt av kvalitet, brutale riff og omtrent den beste sammensmeltningen av post-metal og hardcore på lenge."

Selv med bare en konsert bak seg vet vi dette kommer til å smelle hardt og lenge.

 

SILENCE THE SKY

Etter et par år med frem og tilbake er endelig Silence The Sky klare for innsats, med sin blanding av hardcore, metalcore og melodisk death metal. 

EP`en deres CITADEL kom i fjor, men livets tilfeldigheter har ansvaret for at de først nå er i ferd med å ta steget ut på en scene. Eller for å c/p deres egne ord:

"As soon as the drummer was in place, the Norwegian Army let go of Ulrick, Christer got home from Texas, and the quartet started writing music and practicing, getting ready to play shows and take over the world with their blend of hardcore, metalcore and melodic death metal. Drawing influences from their diverse backgrounds, every member in SILENCE THE SKY has their own unique take on the music and the aesthetics of the band and music. Blending DIY-mentality with massive production, ambitions and goals; SILENCE THE SKY is a band of complimentary differences, making it a band determined to show listeners that there are real people behind the band, trying their best to make the music as good as possible, as honest as possible and as sincere as possible."