MAYHEM – Trondheim (RockHeimkunnskap) – Rockheim

MAYHEM – Trondheim (RockHeimkunnskap) – Rockheim

Etter det relativt beskjedne oppmøtet under Backstreet Girls for noen uker siden var det en gledelig overraskelse å komme inn på Rockheim denne gang til et betydelig mye større oppmøte. På forhånd hadde det også blitt gitt beskjed om at bandets intervju skulle gjøres backstage etter konserten og overføres til storskjerm inne i konsertlokale, noe noe som var en forbedring fra sist, om enn ikke helt optimalt i min mening, men mer om det senere.

For det var konserten undertegnede gledet seg mest til, etter å ikke ha sett bandet live på nesten 7 år, og konsert ble det til de grader. Lyden kranglet litt i begynnelsen, men kom seg opp til sedvanlig Rockheim-standard relativt kjapt. Det var i hvert fall ingen tvil om at publikum denne gangen var litt mer våkne og i humør til å lage mer liv enn sist enn under Backstreet, og det tok av allerede da Silvester Anfang dundret ut av anlegget som avslutningen på en nykomponert intro.

RockHeimkunnskap_Mayhem_1.jpg
Foto: Irene Dominguez
 

På scenen var det Attila som som sto for det meste av blikkfanget der han fiklet med, og til dels hang fra, en hengeløkke mens han på sitt særegne vis sang og gryntet seg gjennom låtene med restene av en hodeskalle i en hånd og mikrofonen i den andre. Bandets to nye gitarister gjorde også jobben godt, og det var av alle ting Hellhammer som sto for den eneste "feilen" jeg fikk med meg da han plutselig var et halvt slag foran resten av bandet, men slikt blir flisespikkeri. Bandet spilte et sett med låter fra hele karrieren, men såvidt jeg klarte å få med meg med en liten hovedvekt på det de gjorde til og med De Mysteriis, som i mitt øre er deres magnum opus. Da de avsluttet med å hamre gjennom tittelsporet derfra, samt Pure Fucking Armageddon var i hvert fall jeg strålende fornøyd.

RockHeimkunnskap_Mayhem_2.jpg
Foto: Irene Dominguez
 

Men så var det intervjuet… Det ble en morsom seanse, til tross for at det ikke ble spesielt lærerikt. Den korte versjonen er at bandet strengt tatt ikke var i noen som helst forfatning til å svare seriøst på et eneste spørsmål, til tross for at Necrobutcher til tider gjorde et forsøk. På tur ut av lokalet hørte jeg dog noen nevne at det intervjuet ville bli lagt ut på nettet i sin helhet, så om noen ønsker en god latter er det bare å sjekke det ut.