ROBYN + JOHN OLAV NILSEN & GJENGEN i Dødens Dal (11/10)

ROBYN + JOHN OLAV NILSEN & GJENGEN i Dødens Dal (11/10)

Tirsdag 11. oktober 2011 – Trondheim/Dødens Dal

 

UKA 11

 

ROBYN

+

JOHN OLAV NILSEN & GJENGEN

 

KONSERTEN ER UTSOLGT

 

 

Robyn, født Robin Miriam Carlsson, debuterte allerede som tolvåring på svensk TV, og gjorde stor internasjonal karriere med låter som Do You Really Want Me og Show Me Love på midten av 90-tallet. Jenta som sjarmerte alle med sitt yndige vesen og sin vakre stemme, skulle derimot snart vise seg å forandre stil. I 2005 ga hun ut albumet Robyn, et album som viste en mer moden versjon av artisten og som bare var starten på en stor ny karriere for popstjernen.

2010 var et eneste langt suksessår for Robyn, som ga ut hele tre album i løpet av 12 måneder. Body Talk pt. 1, 2 og _3_ ble alle enormt populære, og albumtrilogien er spekket med fengende låter, hvor blant andre Snoop Dogg og Røyksopp bidrar. Med monsterhiten Dancing On My Own ble Robyn nominert til Grammy Awards for kategorien "Best Dance Recording" i 2011, og med andre hitlåter som Hang With Me, Indestructible og Call Your Girlfriend, har hun virkelig vist verden hva hun er god for.

Med sin store artistiske forvandling og med en stemme som får publikum til å få gåsehud, er det ikke rart at pop-ikonet Madonna valgte henne ut som oppvarmer på sin egen turné. Robyn er på alles lepper om dagen – hun er blitt en av stjernehimmelens største popstjerner.

Etter å ha gitt ut et strålende debutalbum, kritikerfavoritten For sant til å være godt, blitt Ukens Urørt på P3, fått Spellemannsprisen og spilt på by:Larm, har John Olav Nilsen & Gjengen tatt norsk indiemusikk til nye høyder med sitt siste album Det nærmeste du kommer. Bandet er på kort tid blitt Norges viktigste leverandør av slagkraftig soulinspirert gatepop, og mye av grunnen er måten de klarer å la den lurvete, lidenskapelige frontfiguren og det tighte, energiske rockensemblet gli sammen til et rastløst og melodisk uttrykk av fengende samtidsrock.

Bandet har blitt omtalt som norsk rocks redning, og har virkelig gjort sitt for å bevare det personlige og genuine som en stund har vært savnet i norsk indierock. Ekstra herlig er det at både gruppen og musikken er akkurat så rufsete og temperamentsfull at man skjønner at de har vært ute en regnfull vinternatt og mener det de fremfører. Med gnikkende riff og et behagelig driv bak seg synger den 28-årige gatepoeten fra en av Bergens drabantbyer sterkt og dønn oppriktig om ting som gjør så ondt og om det å være lykkelig ulykkelig. Den 11. oktober spiller bandet på samme scene som Robyn i Dødens Dal. Dette er rett og slett en konsert man går på.

 

UKA_12_banner.jpg