AUNT MARY – Trondheim (RockHeimkunnskap) – Rockheim

AUNT MARY – Trondheim (RockHeimkunnskap) – Rockheim

Det var litt i overkant med spenning i kroppen da jeg møtte opp til tidenes første RockHeimkunnskap på Rockheim i Trondheim. Jeg var litt spent på hvordan dette opplegget ville fungere, litt spent på hvordan Aunt Mary ville klare seg på scenen og litt spent på hvordan lyden ville være inne i det som omtales som Norges beste konsertlokale lydmessig.

Først fikk vi nesten rundt 40 minutter med liveintervju på scenen. Dette ble en fornøyelig sesjon med mange muntre historier fra bandets 4 medlemmer. De høstet mye latter fra et godt voksent publikum. Jeg storkoste meg sammen med resten og tiden gikk så altfor fort og plutselig var det hele over. Jeg spurte meg selv om dette egentlig ble det forhøret vi på forhånd var lovt eller om det ble en mimrestund med mest historier og lite om hvorfor Aunt Mary hadde den sounden de hadde i begynnelsen. Av de personene som var til stede, var nok jeg den personen som var mest kritisk til intervjuet og jeg lurte litt inni meg selv på om dette var helt vellykket, og det til tross for at det var veldig fornøyelig å overvære sesjonen. Men men, vi får skrive det på kontoen for lite erfaring for denne typen intervju og håpe at det blir en utvikling på de neste artistene i serien.

Og så var det konserten. Dette ble rett og slett en herlig konsert der gutta i Aunt Mary en gang for alle fikk bevist at de gamle er eldst, også når det gjelder tungrock. Dette er kanskje det bandet i verden som har sprikt mest sjangermessig på sine utgivelser, så også på denne konserten. Men, om de spilte blues, rock eller tungrock, det gjorde liksom ikke noe. Det var en fryd å få oppleve bandet i levende live og spesielt Jan Groth (orgel og vokal) og ikke minst Bjørn Christiansen (gitar og vokal) imponerte stort med hhv kraftfull vokal og glimrende gitarspill. Innimellom dukket tre damer opp på scenen, som i tillegg til å gjøre hele scenebildet penere, også bidro med flott koring.
Også her gikk tiden så altfor fort og plutselig var de ferdig, noe som understreker at undertegnede koste seg stort.

Til slutt noen ord om lyden. Den var bare helt himmelsk. Du hørte alt du ville høre. Det var rent og høyt og klart og uten sus og retten og sletten så bra som jeg var blitt fortalt at det skulle være. Det anbefales på det sterkeste å ta en tur nedom på en av de kommende konsertene der nede på forvinteren. Du vil ikke angre.

http://www.rockheim.no/