NORWAY ROCK FESTIVAL er konkurs

NORWAY ROCK FESTIVAL er konkurs

I en pressemelding skriver festivalen at arrangementet gikk med 1,9 millioner kroner i underskudd i år. De siste dagene har ledelsen jobbet med å få den fulle oversikten over økonomien, for å finne ut om det var grunnlag for å fortsette.

– Avklaringen var ferdig i slutten av august, og gav ikke styret annet valg enn å begjære oppbud, skriver pressesjef Åse Versland.

Konkursen forklares med to forhold. Det er dårlig vær og boikotten av mc-miljøet. Festivalen mener det dårlige været medførte en publikumssvikt på ca 1200 på festivalens siste dag. Boikott fra MC-miljøet utgjorde ifølge festivalen et nettotap på om lag en million kroner.

– Blir det ny festival neste år?

– Det kan jeg ikke si noe om nå, sier Åse Versland til fvn.no.

I pressemeldingen skriver festivalen at Stiftelsen Norway Rock Festival ikke har rettighetene til merkevaren "Norway Rock". En eventuell festival i 2012 er avhengig av at ildsjeler, rettighetshaver, eventuelt sammen med andre aktører ønsker å gjennomføre en ny festival.

Få dager etter at årets festival var gjennomført innførte festival full betalingsstopp. Det samme skjedde også i 2010. Kreditorene gikk da med på en akkordløsning som innebar at de fikk betalt deler av det de skyldte.

Samtlige artister skal imidlertid ha fått betalt i forkant av årets festival. Også flere leverandører har sikret seg og fått hele eller deler av oppgjøret.

Saken er sakset fra fvn.no