JUDAS PRIEST med avskjedskonserter i Oslo (14/6) og Bergen (15/6)

JUDAS PRIEST med avskjedskonserter i Oslo (14/6) og Bergen (15/6)

Tirsdag 14. juni 2011 – Oslo/Oslo Spektrum
Onsdag 15. juni 2011 – Bergen/Edward Griegs Plass

 

Farewell EPITAPH tour 2011

 

JUDAS PRIEST

 

C.C. NOK 460,- (Oslo)
C.C. NOK 505,- (Bergen)

Fri alder

 

OSLO

Det er ikke uten grunn at sagnomsuste Judas Priest har fått kallenavnet "Metal Gods". I over tretti år har de vært blant verdens mest innflytelsesrike heavy metal band og de overbeviser stadig med sine forrykende sceneshow og episke plateutgivelser. Med den ubestridte metallvokalisten Rob Halford i spissen legger de i 2011 ut på sin siste verdensturne, "Farewell EPITAPH tour". Det er en ære å ønske velkommen til Judas Priest konsert i Oslo Spektrum 14. juni. The Priest er et ubestridelig bevis på at ekte metall aldri ruster.

Judas Priest har solgt over 40 millioner album verden over og er velkjent for sin signatursound, og ikke minst look. De har en rekke tidløse albumklassikere som "British Steel" fra 1980 på rullebladet og kan skilte med en overlegen låtkatalog.

Bevæpnet med Halfords legendariske stemmeprakt og dødelige doble gitarharmonier kombinerer metallgudene overveldende teknisk presisjon med rå styrke i sine nådeløse liveopptredener. I 2010 mottok de Grammy for "Best Metal Performance" for sangen "Dissident Aggressor" fra livealbumet "A Touch Of Evil: Live.": en bekreftelse på at The Priest fremdeles er yppersteprestene av heavy metal.

Når The Priest legger ut på sin farvel-turne vil de spille sangene som gjorde navnet Judas Priest synonymt med heavy metal. Se fram til å oppleve udødelige låter som "Breaking the Law", "The Sentinel", "Living After Midnight" og "You’ve Got Another Thing Comin’".

Med forsterkerne skrudd til elleve vil bandet for siste gang på norsk jord gi sine fans den ultimate metallopplevelsen. Du vil ikke gå glipp av det når Judas Priests massive "Farewell EPITAPH tour" treffer Oslo Spektrum 14. juni 2011!

BERGEN

Etter 40 år drar heavy metal-legendene Judas Priest på avskjedsturné. 15. juni inntar de den nye storstuen utenfor Grieghallen.

– Vi legger ikke ut mer enn 3000 billetter, men kunne nok fått plass til enda flere, sier Sigve Prestnes i Stageway.

Tumleplass
Etter lang tids anleggsarbeid er Edvard Griegs plass snart ferdigstilt, med granitt fra Kina og 5000 kvadratmeters tumleplass. Det første store arrangementet blir Katie Melua-konserten 18. mai. En måned senere er det altså de britiske heavy-veteranene som inntar scenen, som skal ligge på Strømgate-siden av plassen.

– Det blir spennende å se hvordan denne plassen fungerer som konsertarena for større konserter og arrangementer i tiden framover, sier Prestnes.

– Den ligger fantastisk til, midt i sentrum og har mange fasiliteter man ellers ikke har tilgang til. Judas Priest blir en flott «premiere» på bruk av plassen til rock i stort format.

Prøvekaniner
Som prøvekaniner har man altså fått tak i et av Storbritannias største heavy metal band. Judas Priest ble dannet i Birmingham i 1968 og har gitt ut 16 studioalbum siden 1974. Vokalist Rob Halford var ute av gruppen i en periode, men gjorde comeback med resten av originalbesetningen i 2003.

Tidligere i år annonserte bandet at de skulle lage ny plate og følge opp med avskjedsturné. Neste sommer spiller de blant annet på en rekke europeiske festivaler. Oslo får besøk av bandet 14. juni, før de altså kommer til Bergen onsdag 15. juni.

OBS! Ingen support – vær ute i god tid!!