APEIRON RESTRAINT med heftig turne

APEIRON RESTRAINT med heftig turne

Insurgency Tour 2011: 28 konserter på 28 dager
 
 

Det Trondheimsbaserte metalbandet Apeiron Restraint legger ut på en halsbrekkende turné i Sør-Norge fra 17. juli til 13. august. Med på laget har vi band fra hele Norges metal-miljø. Som en omreisende festival vil to nye band følge Apeiron Restraint hver gang de vender tilbake til en by.

Sju spillesteder i sju byer. 28 konserter på 28 dager; 800 mil på veien.
Turneen er fullstendig selvfinansiert, Apeiron Restraint booker alle band og spillesteder selv. Bandet er sin egen label, sitt eget management og sitt eget bookingbyrå. De aktuelle byene er i ordnet
rekkefølge: Molde, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Oslo, Lillehammer og Trondheim.

Dette er galskap. Dette er upløyd mark. Dette har aldri blitt gjennomført i Norge tidligere. Gullrutevinnerne i News on Request (produsentene av bl.a. Himmelblå og Død Snø) sender derfor et kamera-crew med bandet for å lage en 50 min dokumentar om turneen. Apeiron Restraint lanserer i den anleding en PledgeMusic-kampanje, ikke for å finansiere turneen, men for å bistå dokumentarfilmskaperne.

"Et veldig originalt band dette her, ikke veldig lett å plassere. Uten tvil et unikt sound som kommer godt med i Trondheim slik at vi får enda større variasjon på det vi har av metal band her. Det skal bli veldig spennende å følge disse guttene!" –  Jan Roger Pettersen, Zone Booking

Apeiron Restraint slipper sin første EP 10. juni på Cafè 3B. Support: Bullshit Brigade

Med fornuften langt frem i sinnet og slegger i hendene er Apeiron Restraint et band som vil bli hørt. Røttene strekker seg fra lett jazz til kirkemusikk, via prog og videre til ekstrem death metal. Musikken er inspirert av Gojira, Opeth og tidlig Pain of Salvation. Resultatet har blitt et strengt og iskaldt komposittmetall som svinger som Newtons vugge.