NORWAY ROCK 2011

NORWAY ROCK 2011

NORWAY ROCK 2011

Kvinesdal

7/7 – 10/7

NORWAY ROCK FESTIVALEN feiret i fjor sitt fem års jubileum og inviterte til en heidundranes stor rockefest den andre helgen i juli. I år er de ikke noe dårligere og NORWAY ROCK 2011 har en linup som bør glede mange rockehjerter. 

Kvinesdal Rock Festival AS, senere Stiftelsen Norway Rock Kvinesdal, ble stiftet 11. april 2006 med 39 aksjonærer. Festivalen er basert på Sørlandstreffet, som nåværende festivalsjef Kjell Arne Aamodt var med å arrangere. Sørlandstreffet ble avsluttet, og en idé om å kombinere konserter og MC treff ble sterkere og sterkere. Kvinesdal Rock Festival ble så satt ut i livet og 12. juli 2006 åpnet første band i historien Kvinesdal Rock Festival. Under festivalen i 2007 var det tillatt for barn den første dagen, og dette ble gjentatt på 2008 og 2009 festivalen. 

Festivalen har i løpet av sine 5 første leveår etablert seg som en av de største og mest populære rockefestivalene her til lands. Norway Rock 2010 gikk over 4 dager men i år er de igjen tilbake til fornuftige 3 dager. Over 150 band har vært innom denne herlige festivalen og etter årets festival, kryper det totale tallet mot 200 navn.

36 band vil underholde festivaldeltagerne den andre helgen i juli og øverst på plakaten i år står IN FLAMES, VOLBEAT og ALICE COOPER. På hakket under finner du godbiter som U.D.O., BLIND GUARDIAN, BLACK LABEL SOCIETY, MESHUGGAH, THE DARKNESS og EDGUY. Norske innslag på hovedscenen vil bli med blant andre KVELERTAK, PAGAN’S MIND, TNT og KEEP OF KALESSIN.

I tillegg til 5 band hver dag på hovedscenen, vil 7 band spille på Tjodalf Rock Stage hver av dagene. Også her er det mange potensielle godbiter. Jeg nevner i fleng: INGENTING, INSENSE, DJERV, BREED, TRENDKILL, QUIREBOYS, LUXUS LEVERPOSTEI, BLACK INGVARS, BLOOD COMMAND, MONGO NINJA, GUARDIANS OF TIME og CRUCIFIED IN BARBARA.

(For fullt program, sjekk nedenfor.)

 

NorwayRock_poster_11.jpg

 

 

Intervju med festivalsjef Kjell Arne "Kelly" Aamodt og presseansvarlig Åse Gjelsten Versland
(Av Kenneth Sporsheim)


Vi er klare for nok en metalfestival på sletta. Hva er deres egne forventninger til årets festival?

Kindereggversjonen, Masse folk, mye bra musikk, fest

Noe nytt til årets festival foruten en dag mindre enn i fjor?

Her er noen nye aktiviteter:
–              Thaiboksing
–              Fotballturnering med noen av de mindre band, bla Luxus Leverpostei.
(Her kan festivaldeltakerne melde seg på for å være med å spille.)
–              Skating
–              Quiz
–              Volleyball

Har også med oss Metal Hammer Norge som vil vise seg frem.

Er dere fornøyde med årets line-up, eller var det noen dere gjerne skulle hatt her?

Bookingsjefen er kjempefornøyd, det har vært en utfordrende jobb i 2011 men sluttresultatet lover godt. Her blir det fest.

Etter alt styret med bikerklubber, frykter dere at publikum svikter, eller tror dere fortsatt på god støtte?

Festivalen ønsket absolutt ikke dette, vi føler oss urettferdig behandlet, men hadde ikke noe valg, det var ikke bare det offentlige som ville trekke seg ut men også sponsorene meldte fra at de ville følge kommunen. Viktig å si at alle kommer inn uansett hvilken klubb de tilhører, det som er annerledes i år er at man ikke kan bære symboler som viser at man tilhører 1 % klubber eller er supporter til disse.
Vi ser jo at det er laget oppfordringer til boikott av festivalen på sosiale medier, men håper at alle inkludert bikere ser at Norway Rock Festival drives av frivillige ildsjeler som legger ned tusenvis av arbeidstimer for å lage Norges kuleste rockefest og at de kommer for å bli med på festen.

Hvordan ligger dere an med billettsalg så langt?

Billettsalget ligger på samme nivå som i fjor:-)


 

PROGRAM

 

Torsdag 7 juli:

Hovedscene

NRF_11_InFlames.jpg

In Flames

U.D.O

Blind Guardian

Kvelertak

Mercenary

 

Tjodolf Rock Stage

Trendkill

Ingenting

Insense

Djerv

Breed

Teardrown

Switchblade love

 

Fredag 8 juli

Hovedscene

NRF_11_Volbeat.jpg

Volbeat

Black Label  Society

Meshuggah

Cancer bats

Pagans mind

 

Tjodolf Rock Stage

Quireboys

Luxus leverpostei

Ozzmosis

Black Ingvars

Saint Deamon

Blood Command

Battle winner – Kvinesdal

 

Lørdag 9 juli:

Hovedscene

NRF_11_AliceCooper.jpg

Alice Cooper

The Darkness

Edguy

TNT

Keep of Kalessin

 

Tjodolf Rock Stage

Crucified barbara

Heatseekers

Mongo Ninja

Guardians of time

Metallicatz

Powerride

Rock dJ

NorwayRock_11_banner_450.jpg