BUMBLEBEEBAY HELLFEST 2011 – Cafe 3B

BUMBLEBEEBAY HELLFEST 2011 – Cafe 3B

Fredag kveld var en aften som hører til sjeldenhetene i Trondheim da det var metal eller punkkonserter på hele 5 steder samtidig. Jeg valgte meg raskt ut et arrangement som gikk under navnet Bumblebeebay Hellfest der 3, ikke 4 band (hører dere det Adresseavisen?) skulle spille. Først skulle ungdommene i Vermin få vist seg frem før Lupus skulle få spredd sin humorkledde grindcorepunk før Laserguys skulle avslutte kvelden med en kraftig dose Bumblebeebaygrindcore.

Vermin var som band ikke all verden å skrive hjem om. Det funket ikke helt bra med samspillet i begynnelsen, men det tok seg noe opp da de verste nervene forsvant. Gutta spiller thrash metal inspirert av både Bay Area og østkysten av USA a la 80-tallet. Kunne kanskje minne om en kombinasjon av DRI, Suicidal Tendencies, Municipal Waste og mer riffbasert Bay Area band. De har et fantastisk talent i gitarist Sindre Dagestad og han løfter bandet frem med gnistrende spill og gjorde dette likevel til en severdig konsert. Han er en thrash gitarist helt etter mitt hjerte med heftige gitarsolo og glimrende riffing.

Lupus er noe av det morsomste man kan oppleve på en scene. Med sine litt pønka grindcorelåter og trønderske tekster, skrikende, hylende, growlende og snakkende vokal, er det få som kan skape det samme livet som det Lupus gjør. "10 biffa" er hans ubestridte hit og selv om denne låta åpnet konserten, ble det ropt om at den måtte spilles om igjen på slutten av konserten og etterpå. Spetz på bass og Berlevaag på gitar kompletterte bandet.

Første gang jeg opplevde Laserguys på scenen, var en konsert på Uffa for litt over 3 år siden. En del konserter senere, har jeg med glede fått oppleve at bandet er blitt gradvis bedre og under fredagens konsert på Cafe 3B leverte de en flott knippe grindcorelåter. Bandet er i det siste gått fra å være trio til å bli en kvartett da Spetz er kommet inn med bass og dette gjør at lydbildet til Laserguys er blir fyldigere. Vi fikk servert korte sanger, lengre sanger, 1 julesang og gladsanger. Knatten, Berlevaag og Spetz leverte en flott konsert mens Plantefar growlet som han aldri har gjort før. Fra åpningen med "The March of the SOD" og til siste låt var spilt, var dette et riktig høydepunkt på en morsom og bra konsertaften og folket forlot etter hvert Cafe 3B med et smil om munnen.