HOVE 2011

HOVE 2011

HOVE FESTIVALEN 2011

Tromøya

28/6 – 1/7

HOVEFESTIVALEN har i løpet av sine første 5 år blitt en av de største og mest populære sommerfestivalene i Norge. Dårlig vær, lite folk og dårlig økonomi til tross, festivalen består og fremstår nå som en styrket festival med mange store navn i line upen. Hove har normalt et hovedfokus på rock, metal og hip hop, men for metalfolket er det ikke mye å rope hurra for i år. THE STROKES, LINKIN PARK, KAIZERS ORCHESTRA og THE MARS VOLTA er de største navnene dette femte året.

Hovefestivalen blir arrangert fra tirsdag til fredag, og er ikke lagt til en helg som 99% av andre festivaler gjør. HOVE benytter seg av hele 5 scener i tillegg til klubbscenene.

http://www.hovefestivalen.no/wp-content/uploads/2011/04/thestrokesiskogen-520x468.jpg
The Strokes

 
 
Intervju med Gaute Drevdal, presseansvarlig
(Av Kenneth Sporsheim)
 

Det er klart for nok en fantastisk festival på Hove. Hva er deres egne forventninger til årets festival?

Vår forventning er at publikums forventninger skal innfris! Det er veldig mange som gleder seg til hele Hoveopplevelsen, og som teller ned dag for dag til festivalen. Det gjør vi også. Vi gleder oss først og fremst til å se folk kose seg og bli kjent med nye likesinnede.

Utenom selve musikken, kommer det noen forandringer for publikum og campere dette året?

I fjor var høydepunktet til Hove så langt. Det var veldig mange ting som endelig satt som de skulle. Vi gjør ikke de store forandringene i år, men det blir litt annen mat, litt annet utseende på noen ting, vi får utendørskino inne på området, og så har vi jo hotellcamping, for første gang.

Er dere fornøyde med årets line-up, eller var det noen dere gjerne skulle hatt her?

Man blir aldri 100 % fornøyd med booking. Til det er det for mange variabler man ikke har kontroll over. Men vi synes vi har fått et program som representerer Hove på en veldig bra måte, samtidig som vi ser at det har tent publikum.

Er det noen av de mindre kjente bandene dere mener folk bør få med seg i år?

Kylesa er en personlig favoritt. Protest The Hero er jo på god vei til å få ekstremt mye oppmerksomhet nå. Og så er det jo noen navn innenfor de andre sjangerne som er ekstra spennende. Odd Future på hiphop-fronten og Vaccines på indiefronten, for eksempel.

Hvordan ligger dere an med billettsalg så langt?

Vi ligger veldig godt an. Så langt har vi solgt 50 % mer enn tidligere år. Vi regner med at det jevner seg litt ut frem mot festivalen, men det blir veldig mange folk, og veldig god stemning på Hove i år.

 

 
 
PROGRAM

 

Hove_11_AllBands.png

 


 

 

Hove_11_Bunn.png