Helgens konserter på Tribute (fre og lør)

Helgens konserter på Tribute (fre og lør)

Fredag 27 Mai:

A live tribute to… Foo Fighters
 
Special Guests:
Emmet Brown:

Emmett Brown er en hardtrockende kvartett fra Oslo. Medlemmene har forskjellig musikalsk bakgrunn, men deler alle sin forkjærlighet for den røffe og upolerte hardrocken fra 70-tallet. Emmett Brown har en enkel, "ingen vissvass" rock’n’roll uttrykk. Bandets mål er å holde musikken sterk og å lage den så groovy og hardtslående som mulig….! 

Emmet Brown begynner å gjøre inntrykk, både live og på plate. Bandet begynte å spille konserter våren 2009, og fokuset er å være et kick-ass liveband. Emmet Browns debutsingel "Elseworlds/Sidekick Blues" ble spilt inn live i studio, og ble utgitt på 7" vinyl i sommer, på bandets egen label "Denéfin Records".

Bandmedlemmene har lang fartstid fra band som bl.a Animal Alpha, Gorgoroth, Elvin Friendly, Emmerhoff and the Melancholy Babies, Bookhouse, Trelldom, The Margarets og The Disciplines. 

Dette bandet må definitivt oppleves live!

Foo Fighters er vår tids største rockeband, og trenger utvilsomt en hyllest! Anders Reve er kapellmester.

Dørene åpner 20:00
Konsertstart 22:30
CC: 150/100 (medl.)
Aldersgrense 18 år

 

Lørdag 28 Mai:

Blood Red Throne

Harm

BLOOD RED THRONE:
Død startet sin musikalske karriere i det legendariske norske svartmetalbandet Satyricon. Allerede som 19-åring ble han plukket ut til å være deres live-gitarist fra 1996 til 1999. Etter å ha spilt svartmetal i Satyricon, fantes det ingen tvil, dødmetal var Død’s store lidenskap, og i 1998 startet han å jobbe med materiale til hans eget dødmetalband. Hans venn Tchort, som også spilte bass i Satyricon delte den s…amme lidenskapen, og Blood Red Throne var offisielt et band. Kort tid deretter fant de den unge og talentfulle bassspilleren Erlend Caspersen, og de manglet nå bare en trommeslager og en vokalist!
De fant ingen passende trommeslagere i hjembyen på dette tidspunkt, men etter en stund kom de i kontakt med Freddy Bolsø som nettopp hadde flyttet til byen for å studere. Innøvningen av låtene kunne endelig starte.

Nå ville de få gang på en demo og inviterte Ronnie Thorsen fra Trail of Tears til å hjelpe dem med vokalen. Dette resulterte i Deathmix 2000, som førte til en platekontrakt med Hammerheart Records.
I mangel av en fast vokalist spurte de sin venn, Mr Hustler, om han ville legge vokalen. Til tross for at han aldri hadde sunget før(!) kom debutplata Monument of Death ut i 2001. Albumet inneholdt i tillegg til selve cd’en en ekstrapakke kalt ‘The Suicide Kit’ som var håndnummerert i bandmedlemmenes eget blod!

Etter at Freddy Bolsø flyttet tilbake til hjembyen startet jakten på en ny trommeslager. Espen "Beist" Antonsen(The Sickening) ble med på plata Affiliated With The Suffering(2002), som ble deres siste album på Hammerheart Records. Med denne line-upen dro de på sin første europeiske turné hvor bl.a. Infernofestivalen var ett av stoppene.
Ingenting varer som kjent evig, og "Beist" forlot bandet akkurat idet de skulle spille inn sitt første album på Earache Records. Med fantastisk hjelp fra Bernt Moen klarte de å få spilt inn et mørkt og intenst album kalt Altered Genesis(2005). Etter denne utgivelsen var Mr. Hustler nødt til å prioritere jobb og forlot bandet. Erstatteren ble Vald, en annen av deres venner.

I 2006 så de seg nødt til å finne en mer permanent og lokal trommeslager, og valget falt på Anders Haave. De la ut på nok en europaturné før de gikk i studio for å spille inn sitt 4. album, Come Death, for Earache Records. Albumet ble utgitt i 2007, og før året var omme la de ut på sin 3. europaturné med bandet Divine Heresy.
2008 ble for det meste brukt til å skrive materialet til deres 5. album, Souls of Damnation, som kom ut i 2009. Dette albumet inneholder også en bonusdvd. Etter denne utgivelsen bestemte Tchort seg for en pause for å fokusere på sin familie og arbeid. Bandet la så ut på sin første headlinerturné i europa i oktober 2009 med kun Død på gitar. Support var Hate fra Polen.

Mens Tchort enda hadde pause bestemte de seg for å la en annen venn, Ivan "Meathook" Gujic, traktere gitaren for en stund. Med denne line-upen headlinet de en festival i Italia. I september 2010 spilte de i Mexico, og dette ble en spesiell tur for dem fordi Mr.Hustler gjorde vokalen etter å ha vært ute av bandet i 5 år, dette fordi Vald ikke kunne bli med.
Ett av BRT’s høydepunkt skjedde i nov/des 2010, da de dro på turné med Dimmu Borgir og Enslaved gjennom USA og Canada!

For tiden jobber de med et nytt album, og har til nå skrevet 5 tøffe låter. De lover flere raske takter og mørke stemninger når de gir ut dette albumet før nok en USA-turné i september 2011.

HARM:
Harm er et norsk thrash-metallband som ble dannet i 1997 av vokalist/bassgitarist Steffan Schulze. I starten var de kun 3 stykker, i tillegg til Stefan Schulze fant vi Tor Erik Andersen på gitar/vokal, og Lloyd Osestad på trommer. De holdt sammen en stund og produserte en uoffisiell demo.
Komplikasjoner gjorde det vanskelig å få suksess, så Harm så seg nødt til å danne en ny line-up i 2003. Steffan Schulze (bass/vokal), Tor Erik Andersen (gitar), Ronnie Eriksen (gitar) og Tov Aanonsen (trommer). De spilte inn sin første offisielle singel "Harm" i Verdenzromme Studios i 2003. God respons på både singelen og konsertopptredener resulterte i en ny innspilling i 2004, kalt "Unleashed". Det ble også laget en musikkvideo til en av låtene, kalt "Planet God".

Harm signerte en platekontrakt med Sublife Productions, som ga ut deres første offisielle album med tittelen "Devil". Dette gjorde det mulig å dra på turné med band som Entombed, Rotting Christ, Malevolant Creation, Neuraxis, Incantation, Blood Red Throne, Mystic Circle og mange flere.

Etter den 3 uker lange europeiske "Domination Tour ’06" bestemte Tor Erik seg for å slutte i bandet pga relativt alvorlige helseproblemer. Rett etterpå fant Tov ut i samråd med bandet at han også skulle slutte. Ronnie forsvant uten forvarsel, og bandet så seg nødt til å finne en erstatter. Steffan stod på bar bakke, men aktet ikke å gi opp av den grunn. Han begynte jobben med å bygge opp bandet fra grunnen igjen.

Steffan ble kontaktet av to brødre, Andreas og Øyvind, som begge var dyktige og blodtørste metalentusiaster. De tre gikk godt overens, og etter en periode med intens øving var thrashkrigsmaskinen Harm på beina igjen, og holdt konserter med en ny brutal vitalitet.
Etter å ha mottatt flotte kritikker av sine liveopptredener startet Harm på et nytt kapittel, nemlig å skrive en oppfølger til deres kritikerroste album "Devil". De ble enig i hvilken retning de ville at bandets utvikling skulle gå i.

For å si det med bandets egne ord: " The hard will be harder, the heavy will be heavier, the fast will be faster, and allover more technical and more extreme".
Harm’s nye killer thrash-metalalbum "Demonic Alliance" vil bli utgitt gjennom Battlegod Productions i løpet av våren 2011.

THRASH TILL FUCKING DEATH!

Dørene åpner 20:00
Konsertstart 21:30
CC: 200/150 (medl.)
Aldersgrense 18 år