TROLLFEST – Trollmannens skål

TROLLFEST – Trollmannens skål

TROLLFEST har vi vært innom tidligere i år her i terrorland, men denne gangen er det et fan-intervju vi kan tilby dere. Storfan Håkon Berg fikk frie tøyler og snekret sammen et intervju som bandets vokalist Trollmannen besvarte. Skål!

Trollfest_2011a.jpg

Først og fremst vil jeg gratulere med ny flott skive! 

Tusen hjertelig takk!

Folk flest har vel hørt om Trollfest nå, men for de ikke er kjent med Trollfests sound og stil, kan dere gi en liten beskrivelse til dem?

Vi spiller true norwegian balkan metal.

Og hva er nettopp det? Kan dere gi en kort forklaring på hva som kjennetegner nettopp den stilen?

Hovedingrediensene i true norwegian balkan metal er etniske skalaer, blast beats, skitten saksofon, trekkspill, skrik og brøl samt heftige gitarriff. Om noen av disse tingene mangler da er det ikke sann balkan metal lengre, bare balkan metal.

Hvilke band inspirerte til Trollfests opphav? Personlig kan jeg tenke meg Finntroll er et moment? Equilibrium? Moonsorrow?

Noen av oss hadde hørt litt på første Finntroll skiva før vi starta bandet ja. Personlig har jeg også alltid hatt sansen for Einherjer. Moonsorrow oppdaget jeg ikke før en stund etter trollfest var i gang. De musikalske influensene i bandet har dog alltid vært veldig sprikende. Uansett er det ikke akkurat sånn at vi setter oss ned å hører igjennom metal skiver for så å lage nytt trollfest. Inspirasjonen til trollfest ligger som oftest i bunn av en flaske og de få gangene vi henter inspirasjon fra annen musikk er det som oftest fra diverse obskure folkemusikk innspillinger. Kinesisk opera fra 2. verdenskrig og Peruansk Mambo fra 50-tallet er det som har herjet min MP3 spiller i det siste.

Trollfest_2011e.jpg

Dere har holdt på i en 7-8 år, men har fortsatt ikke slått helt gjennom i norsk sammenheng. I Tyskland derimot, er dere et større liveband. Hva tror dere er grunnen til det? Er Tyske metal-fans så gale som folk skal ha det til?

Grunnen er vel ganske enkelt (forhåpentligvis) at metalmarkedet i Tyskland er mye mye større enn her hjemme, slik at små nisjer som folke metal har ett litt større publikum enn hva Norge kan skilte med. Når det kommer til tyske metalfans så stemmer alt og ingenting. Vi har hilst på noen som ikke kunne vært mer hyggelige, samt noen som er så sprø at du lokaliserer nødutgangen før håndtrykket er over.

Litt om albumet: "En Kvest for Den Hellige Gral", hva synes dere selv om sluttresultatet? Sammenlignet med tidligere album?

Vi er selvfølgelig kjempefornøyde, spesielt i sammenligning med tidligere album. Lyden er MYE bedre, arrangeringen er bedre, melodiene er bedre og spillinga er bedre. Som de aller aller fleste band synes vi jo at det siste vi har gjort er det beste, man bør jo alltid iallfall prøve å overgå seg selv. Om man holder på med noe i 7 til 8 år så bør man ha blitt litt flinkere over tiden. Hvis ikke kan det ikke være noe særlig vits i å holde på?? 

En Kvest for Den Hellige Gral får meg til å tenke på Kong Arthur og gutta i Monthy Python. Men hva ligger egentlig bak tittelen på albumet?

Vi har laget en konsepthistorie til plata denne gangen også, slik som på Brakebein. Historien utspiller seg for ca. 1000 år siden og trollene sulter hjemme i landsbyen. Fem troll synes ikke det er stas og legger følgelig ut på en langtur for å finne noe mat til alle sammen. På sine reiser får de høre om den hellige gralens enorme tiltrekningskraft på kristne og bandens leder spekulerer sådan i hvordan dette kan utnyttes til trollenes fordel. Trenger ikke si så mye mer enn at alle har vel følt gleden av og bare få mat levert rett på døra.

En ting som er verdt å nevne på "En Kvest…" er at soundet er bemerkelsesverdig bedre, virker som spillingen er blitt mer tight enn på blant annet de første platene. Er dette noe dere har prøvd å oppnå?

Ja, som sagt så sikter vi jo alltid på å bli litt bedre enn vi var forrige gang. Men det kan jo heller ikke stikkes under enn stol at vi har hatt godt av å spille litt flere konserter sammen.

Trollfest_EnKvest.jpg

Får vi høre mer fra Brakebeins eventyr?

Brakebein er med på denne turen også, så han lusker fremdeles rundt i kulisser, bakgrunner og forgrunner.

Som folk får se fra blant annet "Making of.."-videoene deres på youtube, går det unna ikke så alt for lite alkohol i løpet av innspillinga. Hvordan har det vært under innspillinga av "En Kvest For Den Hellige Gral"?

Vi var vel ikke fullt så bedrukket under selve innspillinga denne gangen som tidligere, men det ble jo ett par heidunderfester i løpet av prosessen likevel. Så har vi jo også testa ut materialet på diverse fester før vi sa oss helt ferdige med det. Det blir nok ikke stipend fra blå kors på oss helt enda.

Kommer det en "Making of" video lurende på youtube denne gangen også? 

Det gjør det sikkert etterhvert, men det ligger allerede ett par studio rapporter fra innspillingen på youtube faktisk, søk på Trollfest studio report, eller bare Trollfest for å få opp masse forskjellige videoer. Vår eminente trekkspelar Manskow jobber hardt med å fylle youtube til randen fullt av diverse Trollfest videoer.

Koffert, finger-knekk, vaskebrett og tresleiv er bare noen "instrumenter" dere har dratt nytte av i tidligere album. Er det blitt brukt noen godsaker denne gangen?

Seffern. Jeg lagde litt elefantlyder til en låt, meg og trommisen klappa om kapp på en annen låt og Manskow spilte kastanjetter.  Av mere instrumentale instrumenter dog har vi for første gang med oss en Mellotron på et par låter, så det er jo også litt stas.

Trollfest_11_3.jpg

Tilbake til alkohyler igjen. Med tanke på at Mr. Seidel heter, vel, Mr. Seidel, er det vel kanskje ikke noen hemmelighet hvilke edle dråper som nytes mest der i gården.. Men hva er det å foretrekke ellers? Kanskje en Dahls pils?

Dahls pils er bra. Pils er bra. Vi er vel ikke den mest kresne gjengen når det kommer til drekkesaker, men den ultimate smaksopplevelsen tror jeg vi fikk da vi var i Bern i Sveits og ble tatt med til et bryggeri som solgte den ferskeste ølen som oppdrives kan.

Festivalsommeren nærmer seg med stormskritt, har dere noen turneplaner? (Trondheim kanskje?!?)

Foreløpig har vi lite konkrete planer for noen norges tur iår, men aldri si aldri. Det vi gleder oss mest til for øyeblikket er vel Heidenfest 2011 turen som går av stabelen i høst, vi skal blant annet få besøke noen land vi aldri har vært i før, så det blir superstas.

Trollspråk: Hvor får jeg kjøpt ordboken?

Det deiligste med hele trollspråket er vel fraværet av grammatikk og andre regler, men en tysk ordbok hjalp iallfall meg godt i gang:)

Til slutt vil jeg bare takke for mange herlige kvelder med Trollfest på høytaleren og brunt i glasset! Rock & Troll!

Bare hyggelig du, og selv takk for oppmerksomhet og intervju ikke minst.

 

http://www.trollfest.com/