AEON THRONE – Ungt norsk håp

AEON THRONE – Ungt norsk håp

Aeon Throne heter vinneren i den norske finalen i Wacken Metal Battle som ble arrangert i Trondheim denne helga. Dette unge bandet fra Drammen har faktisk ikke spilt sammen ett år enda, de har ikke spilt mer enn 10 konserter totalt og alderen på gutta er 17 – 20 år. Nå skal de representere Norge i denne meget populære metalkonkurransen der den store finalen foregår i Tyskland under verdens største metalfestival Wacken Open Air. Undertegnede satt selv i juryen under finalen i Trondheim og vet at dette var det desidert sterkest finaleheatet noensinne i den norske Wacken Metal Battles historie. Et intervju var selvsagt på sin plass og her kommer en kort innføring i Aeon Throne.

AeonThrone_11.jpg

Hvor lenge har dere holdt på?

Vi begynte vel å spille sammen i starten av oktober 2010, men vokalist Marius og gitarist Jørn begynte så smått å pusle sammen i juli 2010. Jørn hadde skrevet låter lenge før dette i håp om å starte et ekstrem-metall band i fremtiden. Dette ble kjapt en realitet etter møtet med Simen, som var interessert i å være med på prosjektet. Han refererte videre til Sondre som han mente ville være den perfekte trommis for bandet; noe som også viste seg å stemme.

Hvor gamle er dere?

Jørn (gitar) – 20
Marius (vokal) – 19
Simen (bass) – 20
Sondre (trommer) – 17

Hvor mange konserter har dere spilt og hvor har disse vært?

Vi har vel strengt tatt ikke spilt flere enn 10 konserter.
I hvert fall med Aeon Throne. Før dette så har de fleste gutta mye sceneerfaring og spilt en del rundt. Bl.a Simen som har spilt en del med Telemarkingene fra Wintergrave.
Men Radar i Asker, Tarantella i Notodden, Lier Rockeverksted og Union Scene oppsummerer vel det meste (foreløpig vel og merke) og Blæst i Trondheim selvsagt.

Hvilke band er favorittband?

Hate, Behemoth, Pantheon I, The Faceless, Psycroptic, Nile, Mayhem, Emperor, Ihsahn, Zyklon, Enslaved, 1349, Ava Inferi, Immortal, Keep of Kalessin, Opeth…

Har noen av dere vært på Wacken tidligere?

Overraskende nok ikke. Derfor drar vi med ett åpent sinn og håper at festivalen lever opp til det enorme navnet sitt!

Gratulerer med en velfortjent seier i årets norske finale i Wacken Metal Battle. Dette blir kanskje litt fjasete, men hva følte dere da dere ble ropt opp som vinner?

Tusen takk skal du ha! Det var mye følelser inne i bildet, og siden den tekniske kvaliteten på alle bandene som var der var såpass høy så var det en positiv overraskelse. Man blir litt stum og innser ikke helt hva som har skjedd.

Det var et uvanlig sterkt finaleheat i Wacken Metal Battle, med 7 meget gode band som alle leverte. Hvordan følte dere at dere gjorde det?

Vel, som sagt så ble vi tatt litt på senga over nivået i år. Og basert på at Jørn (gitar) ble matforgiftet på tur opp og måtte ha spybøtte på scenen så kan jeg egentlig bare si at vi gjorde vårt beste. Som tydeligvis holdt.

Dere var andre band som spilte. Trodde dere at dere kunne gå helt til topps når dere fikk høre de andre bandene?

Man prøver så klart ikke å gjøre seg opp noen forventninger, men må virkelig innrømme at vi svettet litt når kvelden begynte å dra seg utover.

Nå bærer det til Tyskland og verdens største metal festival. Hvordan tror dere det blir å spille der sammen med Judas Priest, Kreator, Mayhem, Morbid Angel, Motörhead, Ozzy og Suicidal Tendencies?

I forhold til at vi er så unge som vi er, og satser så hardt på musikken, så er dette egentlig helt surrealistisk og det virker litt som en drøm!
Men vi ser virkelig frem til det, og satser på at vi ikke går ubemerket hen.

Jeg regner med det blir til at dere blir i Tyskland under hele festivalen og får opplevd det dere kan av verdens største metal festival. Hva ser dere mest frem til, bortsett fra å spille selv selvfølgelig?

Vi har jo en del venner som skal dit, så tror det hele blir en flott opplevelse. Er mange band vi har lyst til å få med oss også, så dette blir stas!

Hvordan ser programmet ut for Aeon Throne nå fremover? Demo, konserter, bare øving frem til Wacken eller hva skjer?

Vi håper på å få spilt så mye som mulig fremover, det er jo derfor man driver med musikken og har motivasjon til å holde på.
Vi holder for tiden på med en EP og vi har bare litt vokal igjen som vi skal gjøre ferdig i påsken, så vi satser på å være ferdig med den i mai.
7 mai spiller vi på Buddy i Drammen sammen med Cirkus Maximus, utover dette er ting litt ubestemt, men vi håper at folk har interesse av å booke oss.
Vi ser for oss at det blir en hektisk tid fremover; vi ligger ikke akkurat på latsiden. Til alle metalhuer der ute så håper vi at vi sees og høres ganske snart!

Vi kan følges på;
http://www.facebook.com/pages/Aeon-Throne/148890245154724
og
http://www.myspace.com/aeonthroneofficial