PURIFIED IN BLOOD, DJERV og INSENSE på Tribute

PURIFIED IN BLOOD, DJERV og INSENSE på Tribute

Det blir konsert på Tribute fredag 8. April med

Purified in Blood, Djerv og Insense.  

PurifiedInBlood_header_11.jpg

PURIFIED IN BLOOD:
Purified in Blood disker opp med doom, trash og hardcore på "Under Black Skies", det første albumet etter bandets gjenforening. Purified In Blood er trolig det mest prinsippfaste bandet Norge har sett noensinne. Med dype røtter i straight edge og veganerbevegelsen oppløste de seg selv på høydepunktet av karrieren i 2007, blant annet på grunn av at flere medlemmer ikke lenger fulgte den overnevnte livsstilen. Heldigvis fant bandet sammen igjen, og sommeren 2008 var bandet samlet på hovedscenen under Hovefestivalen hvor de leverte en sagnomsust konsert.
Før dette hadde PIB levert et monster av en metalplate med debuten "Reaper Of Souls" fra 2006, som i dag trygt kan kalles en rotekte norsk klassiker. Bandet ble også velfortjent belønnet med Alarmprisen for beste liveband samme år. Det er tross alt live Purified passer best, moshpit og stagedives er mer eller mindre obligatorisk på konsertene.

Lars Sindre Ånneland er i dag vokalist i straight edge-bandet Gerilja, mens Stig Skog Andersen og Tommy Svela spiller i metal-bandet Soulvenom. Hallgeir Skretting Enoksen er vokalist i Real Heroes Die!, mens Anders Mosness er gitarist i Kvelertak, og spiller sammen med Glenn Cato Rasmussen og Sander Loen i Helldiver.

DJERV:
Foruten Agnete Kjølsrud (fra tidligere Animal Alpha) består Djerv av trommeslager Erlend Gjerde (Stonegard/Wardruna), gitarist Stian Kårstad (Trelldom), bassist Victor Brandt (Satyricon, Totalt Jævla Mørker, Entombed)og Stamos Koliousis (Mencea). 
Selv om de trekker med seg inspirasjon fra tidligere band er Djerv noe nytt. Det låter annerledes. Det er aggresiv rock, farlig fengende, foran et bakteppe av metal. Mange har fått opp øynene for Djerv, som er ute med sin "Headstone EP" i disse dager. Ep-en er en smakebit på debutalbumet, som kommer i mars 2011.

Djerv har blitt omtalt i både norsk og utenlandsk metalpresse som et av de bandene man bør holde øynene åpne for. Det har også Dimmu Borgir gjort, og inviterte Agnete til å synge på sin siste singel og video. Allerede i sommer spillte Djerv på flere av de største festivalene i landet
som f.eks Infernofestivalen og Norway Rock Festival. 

INSENSE:

Insense er et teknisk hardcore-/metalcore-band fra Ski.
De er et hardtslående undergrunnsmetalband som begynner å bygge seg opp en solid fanskare. 
Bandet ble startet av gitarist Tommy Hjelm og trommeslager Håvard Iversen i 1999. I 2002 ga de ut deres selvtitulerte debutalbum, og reiste på norgesturné. I 2003 dro de på en to ukers europaturné. Håvard Iversen og vokalist Eigil Dragvik bestemte seg så for å forlate bandet. Iversen ble erstattet av Truls Haugen og Hjelm tok over på vokal.

I 2005 ble oppfølgeralbumet Soothing Torture gitt ut på den norske labelen Black Balloon Records i Norge, og på Candlelight Records i utlandet. Nå som sist gang imponerte de pressen, som fikk problemer med å kategorisere dem. Noen av beskrivelsene de fikk var: «Time signatures in the noise tech vein of the new Dillenger Escape Plan, with the subtlety of Neurosis coupled with the extreme controlled aggression of Slipknot», og «Sepultura’s raw heaviness, Meshuggah’s technical prowess, and Strapping Young Lad ‘s ornate song structuring.» Selv om beskrivelsene var ganske varierte, fikk albumet god kritikk.

Bassisten Ruud bestemte seg så for å slutte, og ble erstattet av Ola S. Hana. Kort tid etter dro de på en ny europaturné, og like etterpå begynte de å spille inn deres tredje album, The Silent Epidemic. Det ble innspilt på flere forskjellige steder i løpet av 8 måneder, og for første gang lot Hjelm noen andre enn ham selv mikse plata. Albumet ble utgitt i 2007.
De er også klare for Infernofestivalen i år.

 

 

Dørene åpner 20:00
Konsertstart 21:30
CC: 230 / 180 (medl.)
Aldersgrense 18 år