PRIMAL SCREAM på Norgesbesøk

PRIMAL SCREAM på Norgesbesøk

 

 

Primal Scream fremfører klassikeren "Screamadelica" på Festningen 2011

 

Festningen 2011 kan i dag meddele at første artist til årets store konsertbegivenhet i Oslo er klar.

Primal Scream ga for 20 år siden ut det sagnomsuste mesterverket "Screamadelica", et banebrytende album som for lengst har funnet sin plass i rockehistorien og feirer 20-års jubileet med å fremføre albumet i sin helhet. Den 27. august holder bandet en eksklusiv konsert på Akershus Festning, der det som vanlig vil bli rigget til med et spektakulært lys- og lydshow. – Fjorårets konsert med blant andre Jean Michel Jarre og Röyksopp ble en fantastisk opplevelse, og Festningen er kommet for å bli et årlig arrangement. Vi kunne ikke tenke oss et bedre sted å feire 20-års jubileet til en av 90-tallets aller viktigste plater, sier bookingansvarlig Peer Osmundsvaag. "Screamadelica" kom ut i 1991 og ble først og fremst hyllet for sin unike produksjon og låter, der elementer fra rockehistorien og housekulturen ble mikset sammen til en helt spesiell lytteropplevelse. Sterkt påvirket av samtidens musikalske omgivelser fanget albumet på alvor 90-tallets tidsånd, men har inspirert og påvirket andre musikere helt siden utgivelsen. I 2011 låter albumet forbløffende friskt og har figurert på en rekke lister over tidenes beste. I 1992 mottok blant annet Primal Scream den prestisjefylte prisen Mercury Awards for "Screamadelica". 20-års jubileet ble nylig feiret med en utvidet gjenutgivelse av albumet. Festningen 2010 ble en stor suksess som solgte ut og huset over 15000 mennesker. Den årlige begivenheten vil vektlegge å være en opplevelse utenom det vanlige, og kommer til fortsette med spektakulære grep som laser, lys og fyrverkeri. Headlinere til Festningen 2011 vil bli annonsert i løpet av våren.