Til helvete med black metal

Til helvete med black metal


Til Helvete med black metal

De verdenskjente black metal rockerne i 1349 setter en beksvart ramme for Fashion Week in Hell, når Anti Sweden Jeans inviterer til en motevisning med den mørke folkesjela i fokus.

I alle år har mennesker med en fasinasjon for det mørke og okkulte valfartet til Hell i Nord-Trøndelag. Torsdag 3. mars blir stedet for alvor et helvete på jord når Anti Sweden arrangerer "Fashion Week In Hell" i lydbildet til 1349, kjent for å være noe av det mest ekstreme black metal- scenen har å by på. 

"Mørket i folkesjela og inspirasjonen som norsk natur gir til å lage rå, vill og energisk musikk er essensielt for 1349", sier bandmedlem Frost.

Et helvetes moteopprør
Det norske klesmerket Anti Sweden Jeans er kjent for sin tilknytning til black metal-miljøet. I protest mot den etablerte moteindustrien, representert under Oslo Fashion Week, arrangerer Anti Sweden et hardtslående alternativ til en utdatert motearena.

"Vi lever i mørke store deler av året. Den internasjonalt anerkjente black metal-scenen i Norge har fanget bekmørke folkesjela og råskapen. Her finner Anti Sweden Jeans sin estetikk og inspirasjon. Norsk design er mer enn pastell og husflid, og vi vil bevise at klærne ikke behøver å lukte vafler for å hevde seg internasjonalt. Vi er lei av svenske merkevarer som overtar det norske markedet fullstendig, av motesnobberi og tannløse arenaer for norsk design. Nå lanserer vi vår nye kolleksjon på egne premisser", sier kreativ leder i Anti Sweden, Kjetil Wold.

Black metal er en svært visuell og ekstrem musikkgenre, noe 1349 i særdeleshet er kjent for.

"Mote er ikke et felt vi kjenner godt eller befatter oss med; derimot er vi uhyre opptatt av stil, fremtoning og det å ha et unikt og tydelig uttrykk. Det er ingen tvil om at Anti Sweden og 1349 har et sterkt grensesnitt her", forteller Frost.

"Jeg vil tro at vi ønsker å oppnå mye av det samme som Anti Sweden ønsker innenfor moteverdenen, og det at noen tør å trekke inn det mørke og ekstreme er interessant. Koblingen mellom jeans/denim og rå musikk har jo en etter hvert lang historie; Rolling Stones assosierte seg klart med denim på ‘Sticky Fingers’, Turboneger har gjort det til en vesentlig del av sitt image – og de er langt fra alene. Nå er turen kanskje kommet til noe som tar det videre i en hardere og farligere retning. Vi ser frem til å delta på et arrangement som fremhever mørk estetikk, og til å spille en konsert som blir noe utenom det vanlige. Vi kjenner på oss at dette kommer til å bli intenst og brutalt", avslutter Frost.

Svensk design brent i Hell
Den nye jeanskolleksjon ble påbegynt allerede i 2009, da hvem som helst kunne levere inn sine svenske jeans i Anti Swedens lokaler og få en Anti Sweden bukse til redusert pris (666 kr) i retur. Tilbudet ble så populært at Anti Sweden bestemte seg for å dra til Hell for å brenne de svenske jeansene, og bruke restene til å designe en spesialkolleksjon i samarbeid med den kjente Los Angeles-baserte designeren Tod Waters. Kolleksjonen blir presentert sammen med Anti Swedens nye kolleksjon designet av Karoline Bakken Lund.

Send dine venner til helvete
Anti Sweden åpner også Fashion Week In Hell for andre enn spesielt inviterte gjester. I en Facebook-konkurranse kan hvem som helst vinne en "Ticket to Hell". Vinneren av VIP-billetten til helvete, er den som oppfordrer flest venner om å dra til Helvete; http://www.facebook.com/antisweden 

Fakta1349: Oppkalt etter året da Svartedauden kom til Norge, ble etablert i 1997 og har utgitt fem internasjonalt anerkjente album; "Liberation" (2003), "Beyond the Apocalypse" (2004), "Hellfire" (2005), "Revelations of the Black Flame" (2009), samt deres nyeste utgivelse "Demonoir" som kom ut i 2010. 1349 har nylig turnert I USA og planlegger Europaturne i vår og ny USA-turne til høsten, samt har mange spennende prosjekter på gang som ennå ikke kan offentliggjøres. 1349 består av Ravn (vokal), Archaon (gitar), Seidemann (bass), Frost (bass). Frost spiller også i verdenskjente Satyricon.