TNT – Oslo – Rockefeller

TNT – Oslo – Rockefeller

Alt lå an til en bra kveld før TNTs Releasegig for plata "Engine" skulle starte. Det var god stemning blant de fremmøtte, og fansen jeg snakket med hadde store forventinger. Før rockelegendene i TNT skulle entre scenen, hadde Karina Hanssen fått æren av å varme opp Rockefellers publikum.

En intro med trommer og sirener skulle trekke folk til scenen, men det virket som om baren var mer interessant for de tidlig fremmøtte. Karina gjør det hun kan for å få liv i publikum, men det hjalp lite når sangene hennes ikke engasjerer.

Singelen "Boyfriend" som kom ut i 2010 ble spilt ca midt i settet, og herfra begynte flere å trekke mot scenen. Selv om de fleste sikkert var ute etter en god plass til TNT, så gjorde dette sitt til å løfte showet et hakk eller to. Etter hvert ble animasjonene på skjermen mer interessant enn Karinas musikk, og de fleste var vel nå mer enn klare til at TNT skulle gå på scenen.

 

TNT åpner konserten med tittelsporet fra plata "Engine", og det virker som om at TNT nå har funnet tilbake til gamle takter. Vokalen drukner litt, og lyden er generelt ikke god i starten av konserten, men det virker likevel som om Tony Mills endelig har funnet sin plass vokalmessig.  De følger på med låta "Barracuda", også denne fra plata Engine. Ronni Le Tekrø ser ut til å kose seg, mens Tony Mills ser mest ut som om han har lyst til å dra hjem. Dette vises også på publikum, som ikke akkurat kommer med noen voldsom respons.

Når man før låt nummer 3 ser Harley-logoen på skjermen våkner derimot publikum, og stemningen stiger voldsomt når man hører motorsykkelbrølet fra starten av "Harley Davidsson". De kjører på med "Listen to your Heart" til god respons fra de fremmøtte. Bandet fungerer utrolig godt sammen og det virker som om Mills har blitt varm i skjorta, for nå er han endelig med på restens av bandets intense energi.

Etter en litt småkjedelig periode, med blant annet låta "The Refugee" fra Engine. Sier Mills at det nå er på tide å hente tilbake gamle minner. Bandet setter i gang låta "Downhill Racer"  og stemninga er til å ta og føle på. Selv om lyden dessverre ikke er så god og vi får en del feedback er det godt å endelig få høre de gamle klassikerne. Bandet fortsetter rett på "10.000 lovers (in one)", og endelig er det allsang på høyt nivå.

Bandet tar her en kjapp pause og starter sin encore med "Caught beetween the tigers".  Tekrø viser her at det er en god grunn til at han blir sett på som en av verdens beste gitarister, og man får ståpels av tidenes kanskje feteste gitarriff.

"Everyones a star"  fungerer også bra, men det er først når riffet til "Intuition" runger ut i salen at allsangfaktoren når nye høyder. Mills når dessverre ikke helt opp dit han burde være, men det fungerer alt i alt bra. TNT velger å avslutte konserten med "Seven seas". Det ble en pangavslutning på en ellers god konsert, og TNT drar låta langt ut og lar publikum ta seg av det meste av vokalen, i alle fall på refrenget.

At konserten er ferdig går ikke helt opp for publikum, som selvfølgelig vil ha mer etter at TNT har gjennomført sin hitparade. TNT takker for seg mens "Always look on the bright side of life" spilles over høyttalerne, og publikum går plystrende og fornøyde ut fra Rockefeller etter en alt i alt godt gjennomført, men dessverre litt for kort konsert.