NORWAY ROCK med bandslipp

NORWAY ROCK med bandslipp

 

Vi presenterte stolt før jul VOLBEAT som første band ut til Norway Rock Festival. Bandets eneste festivalopptreden her til lands I 2011!

 

Dette etterspurte bandet har varmet opp for storheter som Metallica, Rammstein og AC/DC, så denne eksklusive konserten I Norge dette året gleder vi oss til.

Nå starter vi det nye året med å presentere I alt 8 nye artister til Norway Rock Festival. Her er det veteraner kombinert med nye, hotte artister som vil blåse godt over Øyesletta I juli.

Bookingsjef Kelly Aamodt uttaler følgende om det nye artistslippet: " Vi er veldig fornøyd med å kunne gå ut med disse bekreftede artistene til årets lineup. Det er fantastisk å kunne ønske In Flames tilbake til Kvinesdal og Norway Rock 2011. Etter min mening var In Flames opptreden på Norway Rock I 2008 den konserten som topper min live-liste.

Vi krydrer på med flere sjangere: tysk powermetal fra Edguy. Cancer Bats med sin metal og punkdrive blir første band ut fra Canada som gjester Norway Rock. Svenske Crucified Barbara leverer sleazy hard rock, og danske Mercenary gir oss fantastisk melodisk metal, der en blanding av tunge riff og såre toner treffer deg rett I sjela. Og så topper vi med norske anerkjente band som Kvelertak og Djerv. Kvelertak må være det beste som har hendt Norge siden oljen: vi er stolte over å kunne presentere de på vår hovedscene. Så gleder vi oss til å se det energiske livebandet Djerv, som består av medlemmer fra blant annet Animal Alpha og Stonegard".

 

IN FLAMES (S)

In Flames gjestet Norway Rock Festival I 2008, og leveret et fantastisk liveshow med sine tunge riff kombinert med flammer og pyro. Nå ser vi frem til nytt plateslipp med våre svenske venner før de gjester Norway Rock igjen. In Flames ble dannet I 1990, og har siden da rukket å gi ut 9 album, turnere over hele verden, få 3 Grammis-priser hjemme I Sverige samt selge over 2 millioner album. Vi ønsker velkommen til en fantastisk live-opplevelse.

www.myspace.com/inflames

 

HELLYEAH (US)

Trommelegenden Vinnie Paul hadde bestemt seg for aldri mer å drive med musikk etter at hans bror og metalikon Dimebag Darrel ble skutt mens de var på scenen I 2004. Takket være HELLYEAH, som er et sideprosjekt for medlemmer fra Pantera, Mudwayne og Nothingface, og en hilsen fra Dave Grohl, ble det altså annerledes.

Musikken til denne amerikanske gruppen har røtter fra metal, men også strenger ut til sørstatsrock som Lynyrd Skynyrd og The Marshall Tucker Band, som burde passe perfekt inn I Kvinesdal.

www.myspace.com/hellyeah

 

KVELERTAK

Dette seksmann-sterke bandet fra Stavanger er et friskt pust inn I hardrock/metal-scenen, med sin catchy, svartmetall-inspirerte punk-rock. De slapp sitt selvtitulerte album I 2010, og dette albumet mottok stående ovasjoner fra både publikum og musikkpresse. De har allerede blitt livefavoritter på både festivaler og klubbscener for deres friske blanding av punkrock, metal og rock på norsk. De beskriver seg selv som "et koldtbord av riff", og seiler under sjangerflagget necro`n`roll.

Opplev et av Norges ypperste band innen hardtslående rock på Norway Rock Festival, rett etter at de har varmet opp for Foo Fighters I Oslo.

www.myspace.com/kvelertak

 

DJERV

Tidligere medlemmer fra anerkjente norske band som Stonegard, Animal Alpha og Trelldom, har slått seg sammen. Vokalist og frontfigur  Agnete har med sin karismatiske scenefremførelse tatt det norske livepublikummet med storm. Dette fikk også Dimmu Borgir med seg, og inviterte Agnete med på sitt siste album, der hun var med på 2 låter, derav deres første single "Gateways".

Djerv ga ut sin EP "Headstone" I 2010, og skulle ikke være ukjent for livepublikummet da de allerede har spilt på flere av de store festivalene sommeren 2010.

Djerv er I sluttprosessen med sitt debutalbum, og smakebiter herfra mens du venter på Norway Rock Festival kan du få med deg på bandets 2 opptredener på Bylarm I Oslo I februar.

www.myspace.com/djervmusic

 

CANCER BATS (CAN)

Cancer Bats fra Toronto, Canada ble startet I 2004. I fjor slapp de sitt tredje album "Bears, Mayors, Scraps & Bones", der første single ut var en herlig coverversjon av Beastie Boys "Sabotage".

Cancer Bats musikalske lydbilde dreier seg om fengende og breial hardcore og nymotens punk, ispedd sørstatsmetal. Cancer Bats er skrik, fuzz og hardtslående rytmer.

www.myspace.com/cancerbats

 

CRUCIFIED BARBARA (S)

Crucified Barbara er beryktet for sine fantastiske liveopptredener. Siden de startet opp I 1998 har de rukket å turnere I Europa, Australia, Frankrike, Russland og USA. De har også vært på turnè med Motörhead, In Flames, Sepultura og invitert som Special Guest på Backyard Babies UK Tour. De har også vært booket inn på store festivaler som Sweden Rock Festival, De jobber nå I studio med nye låter til sitt 3. Album, og det er store forventninger som følger. Forrige album ble beskrevet som "en metallklassiker".

Vi gleder oss til å høre gamle metallklassikere og nye låter på Norway Rock Festival.

www.myspace.com/crucifiedbarbara

 

EDGUY (GER)

Edguy ble grunnlagt I Tyskland av noen klassekamerater på 14 år. Nå gjester disse veteranene Norway Rock Festival. De fikk sitt gjennombrudd med sitt andre album "Vain Glory Opera" I 1998, og ble da definert som et tysk power-metalband, der låtene deres var enkle melodier kombinert med vokalisten Tobias Sammets falsettsang. I den senere tid har de blitt mer hardrock-orienterte.

www.myspace.com/edguy

 

MERCENARY (DK)

Mercenary har utropt 2011 til å bli året da de reiser seg fra asken og beviser sin eksistens som et unikt og moderne metallband for både fans, publikum og presse.

Etter omfattende bandendringer, er de nå ute med sitt 6. Album "Metamorphosis". Deres metalliske lyd er nå blitt enda tyngre, hurtigere og enda mer hardtslående, samtidig som den kjennetegnes av den karakteristiske blandingen av aggresiv og melodisk vocal samt fengende refrenger.

Mercenary har spilt på uttallige festivaler rundt om I verden, headlinet den danske Headbangers Ball Tour I 2008 og har vært på turnè med Megadeth.

www.myspace.com/mercenarydenmark

 

Festivalpass: 1499 ,- + avgift

wwwnorwayrock.no

twitter.com/norwayrock